Therese From

from.jpg

Jag heter Therese From och för mig är hästar inte ett fritidsintresse utan en livsstil. Min ”hästkarriär” började när jag var sex år på en ridskola och mitt första arabiska fullblod Galant klev in i mitt liv år 1991. Det var när jag tränade Galant som jag träffade Sussi och kom i kontakt med hennes filosofi som passade oss perfekt.

I slutet av år 2010 köpte jag Megalo, min drömhäst, en arabhingst. Ett år efter att jag köpt min drömhäst skaffade jag en till själsfrände, JV Witorio. Att ha två unghästar var inte planerat men i december år 2011 när jag flyttade till min gård i Årsunda flyttade även två unghästar in.

Tanken med att köpa unghäst var att få vara med från början och lägga en god grund för en hållbar häst men ack så fel jag hade. JV Witorio blev år 2014 utdömd pga dubbelsidig artros i framkotorna och när det blev ett faktum startade jag projektet, ”JV Witorio- att träna en häst med artros”. JV Witorio sätter ständigt mina kunskaper på prov och lika så Megalo, för våren 2018 gav veterinärer mig svaret att du kan få din häst utdömd för vi hittar inte felet på honom. Trägen vinner och tack vare en remiss till ”rätt” hjälp är Megalo idag träningsbar.

Megalo
Megalo är ett arabiskt fullblod, fux valack, född år 2010 och ca 161 cm hög. Hans storlek och övriga exteriöra förutsättningar är något som beaktas i hans träningsupplägg. Fokusen i träningen har legat på uppbyggande träning, där styrka och koordination i bakdelen har haft stor prioritet.

Megalo är mycket vacker och är visad på show där han blivit Guld respektive silver champion. När det gäller hans väg till dressyrbanorna har den varit lång och svår. Efter ca två års rehabilitering pga av en rörelsestörning i vänster fram sa veterinären, våren 2018, att jag kunde få honom utdömd för de kunde ej hitta felet på honom. Tack vare envishet skickades en remiss till annan klinik och där fick vi hjälp. Megalo är nu träningsbar och det långsiktiga målet är att han håller för träning!

JV Witorio
JV Witorio är ett arabiskt fullblod, mörkbrun valack, född år 2010. JV Witorio var som andra unghästar men när insittning skulle påbörjas under hösten 2013 blev det inte som tänkt. Efter ett flertal veterinär besök visade det sig att han hade en lösbenbit i höger framkota samt pålagringar höger och vänster framkota. Efter en hel sommar i sjukhage kom svaret ingen vill ha. Diagnos osteochondros där artros utvecklats samt kraftiga rörelsestörningar, han kunde dömas ut.

Måndagen den 26 september år 2014, var en av de värsta i mitt liv och det var då ”Projekt JV Witorio- att träna en häst med artros” tog sin början. Efter mitt beslutet frågade jag om Sussi ville vara med i projektet och det ville hon och då tog en lång och lärorik resa sin början! Det långsiktiga målet med JV Witorio är hans välmående och hälsa, att han skall få ett långt och lyckligt liv. Allt utöver det är BONUS!

facebook-logo Instagram

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: