Förberedelser inför tävlingssäsongen🌟

Nu håller jag på att förbereda hästarna för tävlingssäsongen 2024.

Det jag gör då är att jag tränar mer program gärna 1 gång i veckan om det är möjligt. Man känner verkligen att i början är man väldigt ringrostig just när allt ska sitta ihop i ett program. Men nu efter några veckor känns det mycket bättre.

Båda hästarna har även ridit en varsin pay and ride som har varit superbra träning för dom men även för mig som inte har tävlat så mycket på ett tag.

Navve var iväg på sin första pay and ride i mitten av mars. Vi red en LC:1 och jag var supernöjd över honom trotts att han tyckte det mesta var väldigt läskigt, sen så blev det några missar också men vi tog oss igenom programmet vilket var målet för dagen. Målet med Navve i år är att komma ut och tävla lättare dressyrklasser och bara få rutin på tävlingsbanan.

Vi skulle egentligen ha varit med på 1 till pay and ride men då vi har fått gjort lite justeringar på sadeln har han fått tagit det lite lugnt ett tag. Men nu är vi på gång igen och hoppas att det dyker upp flera pay and rides där vi kan samla mer rutin. Tills vidare åker vi och tränar i olika ridhus och banor för miljöträning.

Bella har hunnit varit på en öppen bana och en pay and ride. Då Bella inte varit ute och tävlat på ett bra tag är det väldigt skönt att kunna stämma av med lite träningstävlingar. Bella kan bli väldigt introvert just på nya platser därför är det väldigt bra att få möjlighet att träna på att tävla. Även med henne kommer vi åka och träna i olika miljöer för att hon ska bli tryggare i tävlingsmiljlön.

Lämna en kommentar

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑