Erika Jäderberg

Jag heter Erika, har tränat för Sussi Widner sen 1996 då jag äntligen fick min första egna ponny. Egentligen började jag rida för henne redan 1994, men då på ridskola.

År 2006 köpte jag ett hannoveranersto från en hästhandlare i Skara. Santina var då 6 år och endast grundriden, extremt tittig och rädd för allt, men hon var ett sto och det var ett sånt jag prompt ville ha. Tanken var att hon skulle bli en bra allroundhäst men spändheten gjorde det svårt att få till några bra dressyrresultat, hoppningen gick bättre.

2009 betäcktes Santina med Black Coffee och i maj året efter kom ett stoföl som sen växte upp till en väldigt trygg och snäll unghäst. Då jag gillar hästar med temperament klickade vi aldrig riktigt och efter att ha tävlat upp till MSV C dressyr så såldes ”Fiffi” som 6-åring till en tjej som uppskattar hennes lugna personlighet till fullo.

Efter en jobbig fölning 2015 fick Santina ett till stoföl e. Benetton Dream FRH 1301, en dam med nio liv och enorm vilja att överleva. Historien om ”Sötnos” får ni läsa i mitt första blogginlägg.

I juli 2017 så var det dags för Santina att få ytterligare ett stoföl, till min stora glädje! Denna gång efter frieserhingsten Gigantisch van Vaya, ett litet experiment till mej själv då jag gillar frieserns utstrålning och karaktär. ”Saga” är den avkomma som är mest lik Santina i sättet, snäll och lätthanterad, men väldigt tittig och känslig.

Några fler hästbäbisar blir det inte då Santina tyvärr hastigt avslutade sina dagar i augusti 2018, då hon efter en tävling föll ihop i hagen och inte gick att rädda. Som tur är så har jag kvar två fantastiska individer som hon lämnat efter sej och det är deras utveckling och uppbyggande träning mot att bli hållbara tävlingshästar Ni ska få följa i bloggen.
Instagram

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: