Susanne Widner Uppbyggande System

Hallå!

Mitt namn är Susanne Widner, jag är 56 år och arbetar som tränare. Jag har tre vuxna barn som har växt upp med en mamma som alltid arbetat som ridlärare och tränare. Hästar har alltid varit en stor del av vår vardag då vi haft egna hästar i 20 år. Vi har även haft fördelen att bo på landet och hyrt olika gårdar för att kunna ha häst och bedriva verksamhet. Min dotter, Sofia, tog väl hand om sina ponnyer och i senare inlägg kommer ni få fler berättelser hur vi tränade och tävlade med stor framgång! En av våra ponnyer som egentligen bara skulle få vara promenadhäst utvecklade vi i ett “dream team”, med stort tålamod och ett år av Uppbyggande Träning vilket gav honom 9 bonusår som “hoppeponny”. Sofia rider inte längre men har två härliga barn och dessa tre tillsammans med mina två söner ger mig energi och inspiration till att jobba vidare med hästar, både som tränare och inspiratör i mitt eget företag ”Susanne Widners Häst & Ridaktiviteter.”

År 2021 firar jag 32 år som ridlärare/tränare! I 5 år (1979 – 1984) jobbade jag som ponnyinstruktör hos Järfälla Ridcenter, 10 år (1993 – 2003) som ridskolechef hos Storbyns Ryttare och 2004 bestämde jag mig för att starta eget företag, Susanne Widners Häst & Rid aktiviteter. Nästa år fyller mitt företag 17 år! Träningar, kurser, försäljning, föreläsningar och clinics är mina nuvarande uppgifter.

Min affärsidé är Uppbyggande Träning för dig med egen häst och jag har hittills skrivit två böcker inom Uppbyggande träning. Bok ett heter ”Uppbyggande Träning” och bok två heter ”Uppbyggande Ridövningar”. I dessa böcker kan du lära dig enkelt och pedagogiskt hur du jobbar med uppbyggande träning för dig och din häst. Jag beskriver hur du jobbar mot ditt mål och gör en träningsplan utifrån detta som innehåller styrkearbete, koordinationsträning för en bättre balans och en bra kondition som bygger hästen från grunden.

Jag har aldrig haft varken tid eller kunskap att starta en egen blogg så därför är det ett stort nöje att vi tillsammans har skapat en blogg där vi kan sprida kunskap i Uppbyggande Träning för en Hållbar Häst. De som är med i denna blogg har jag stor respekt för som gedigna hästmänniskor och de sätter alltid hästen i centrum, “först hästen sen jag själv”. Man hör inga ord om att det är hästen som är dum eller inte kan, alla har istället en stor kunskap och hästarna har stor tillit till sina ledare. Många av oss har även kämpat mot alla odds, där skador har kantats av hopp och förtvivlan. En del av hästarna hade inte funnits idag om inte ”deras” människor hade kämpat för dem och mot det stora målet. Några av oss kommer att skriva om unghästutbildning och hur dessa jobbar förebyggande med den unga och friska hästen för att slippa framtida skador. Så med all respekt är jag så stolt och glad över dessa “bloggare” som vill vara en del av vår blogg. Vårt mål är att sprida kunskap och egna erfarenheter om hur man kan jobba med Uppbyggande Träning mot en Hållbarare Häst!

Min Hemsida

Mina Böcker

Mina Ridövningar Hippson

 

facebook-logo Instagram

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: