Susanne Widner Häst & Rid

sussi

Hallå

Mitt namn är Susanne Widner är 54 år och arbetar som tränare. Jag har nu tre vuxna barn, som växt upp med en mamma som arbetat som ridlärare och tränare, vi har haft egna hästar i 20 år. Så i våran vardag fanns det mycket häst med . Vi har också haft fördelen att bo “på landet” och hyrt olika gårdar för att kunna ha häst och även bedriva verksamhet.

Min dotter tog väl hand om sina ponnyer och det kommer fler berättelser hur vi tränade och tävlade med stor framgång. En av våra ponnyer som bara skulle få vara promenadhäst utvecklade vi i ett “dream team” , med stort tålamod och ett år av Uppbyggande Träning gav honom 9 bonus år som “hoppeponny”.

Sofia rider inte längre men det finns två härliga barnbarn med och dessa tillsammans med mina två söner ger mig energi och inspiration till att jobba vidare med hästar, som tränare och inspiratör i mitt egna företag Susanne Widners Häst & Ridaktiviteter.

2019 firar jag 30 år som Ridlärare / Tränare.

5 år (1979 – 1984) som ponnyinstruktör hos Järfälla Ridcenter

10 år (1993 – 2003 ) som Ridskolechef hos Storbyns Ryttare.

2004 bestämd jag för att starta eget företag Susanne Widners Häst & Rid aktiviteter och 2019 fyller mitt företag 15 år. Träningar, kurser, försäljning, föreläsningar och clinics är mina nuvarande uppgifter, min affärsidé är Uppbyggande Träning för dig med egen häst.

Jag har skrivit två böcker i Uppbyggande tränings filosofin.

Bok 1 Uppbyggande Träning

Bok 2 Uppbyggande Ridövningar

I dessa böcker kan du lära dig enkelt och pedagogiskt hur du jobbar med uppbyggande träning för dig och din häst. Jag beskriver hur du jobbar mot målet, utifrån det gör en träningsplan som innehåller styrkearbete, koordinationsträning för en bra balans och en lagom kondition som bygger hästen.

Jag har aldrig haft tid eller kunskap att starta en egen blogg så därför är det ett stort nöje att vi tillsammans bloggar och sprider kunskap i Uppbyggande Träning för en Hållbar Häst.

De som är med i denna blogg har jag stor respekt för som gedigna hästmänniskor och de sätter hästen i centrum “först hästen” sen jag själv. Man hör inga ord om att det är hästen som är dum eller inte kan, utan man har en stor kunskap och hästarna har stor tillit till sina ledare.

Många av oss har även kämpat mot alla odds, där skador har kantats av hopp och förtvivlan, en del av hästarna hade inte funnits idag om inte deras “människor” hade kämpat för dem och mot det stora målet. Vi har även flera som kommer skriva om unghästutbildning och hur de jobbar med den unga och även den friska hästen, för att slippa framtida skador.

Så med all respekt är jag så stolt och glad över dessa “bloggare” som vill vara med i våran blogg. Vi ska sprida kunskap och egna erfarenheter om hur man kan jobba med Uppbyggande Träning mot en Hållbarare Häst.

www.susannewidner.com

facebook-logo Instagram

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: