Saker tar tid – Skynda långsamt

Vi är nu inne i slutet av mars. Hela tre månader av året har gått och det har hänt en hel del. En hel del av saker jag vill dela med mig av och även de tankarna jag har av mitt nya upplägg☺️

I mitt förra inlägg berättar jag om att jag ska ta in en ny person i mitt team, vilket jag har nu har gjort. Min nya dressyrtränare Fredrik har gett oss massor av nya inputs som var väl behövda.

Jag fick ett kvitto på att nya saker inte alltid känns superlätta och bekväma. Ridning och framförallt dressyrarbetet kräver att du är i god form som ryttare. Vilket jag inte kände att jag var nu när jag började lägga mer fokus på detaljer och mer aktivera mig i ridningen / sluta åka häst.

Jag visste att en förnedring i ridningen var behövlig – inte hårdare träning, utan en mer genomriden häst som med tiden får mer styrka och skickligare ryttare som har mer styrka.

Vilket jag fick känna att vi behövde utveckla när jag red min första dressyrträningen för Fredrik på Aprilia. Det var ett väldigt bra pass där vi fick många:

– jaa juste och jahaa upplevelse

Det var precis vad vi behövde.

På träningen jobbade vi väldigt enkla saker. Men som det sägs så är det alltid de enkla sakerna man skall kunna göra riktigt bra.

Vi jobbade med bjudningen, lösgjordeten och lite bogen in.

Under passet fick jag repetera utbildningskalan, vilket man inte är så van vid att man gör 😄 MEN otroligt bra !

Just nu arbetar både jag och Aprilia med att ett snabbare samspel. Här tänker jag Aprilia måste vara mer framme för skänkel, alltså svara snabbare för mina hjälper och för att hon skall kunna göra det måste hon ha mer stryka i kroppen för att kunna agera snabbare.

Efter de få dressyrträningarna vi har gjort märks det redan en skillnad – vilket även ger resultat i hoppningen. Detta ger mig även en sådan skjuts som ryttare av motivation till att utvecklas mer.

Min träning som ryttare har jag äntrat för att ha orken att kunna arbeta min häst bättre. Konditionsträning är något jag har börjat tränat mer nu.

Ser fram mot vårens utmaningar !💫

Här är lite bilder från senaste💕:

// Clara Hartmann

Lämna en kommentar

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑