Team Billby

FB-bakgrund

Billby Hästcenter är beläget mellan Sigtuna och Eriksund, norr om Stockholm. Anläggningen drivs av Matilda Olofsson och Anna Larsson som båda är diplomerade inom Susanne Widners Uppbyggande System (SWUS). Vi är två eldsjälar när det kommer till att träna och hantera hästar utifrån individens förutsättningar, såväl fysiska som mentala. Vi har haft äran att arrendera Billby sedan 1 juni 2020. Vi har sedan vi flyttade hit haft som målsättning att utveckla verksamheten och hitta hållbara, smarta lösningar på alla utmaningar vi möter. Den inställningen tar vi med oss in i 2021.

Här på gården har vi 10 boxplatser i vårt nyrenoverade, vita stall samt 4 boxar i vårt gäststall och en lösdrift med en 40 kvadratmeter stor ligghall. Vita stallet har boxar byggda för att optimera den sociala kontakten hästarna emellan, där hästarna når varandra över boxväggarna. Det leder till många fina stunder av ömsesidigt kliande med boxgrannen och har verkat lugnande på de hästar som tidigare haft stereotypa beteenden.

billby

Såhär säger Anna om den uppbyggande träningen:

Första gången jag kom i kontakt med Sussi och det uppbyggande tänket var en höstig dag 2015 då hon höll kurs i Arvika. Sedan dess har den uppbyggande träningen vuxit till att bli grunden i min träningsfilosofi och Sussi har blivit en god vän och en viktig person i mitt team. Jag är även diplomerad inom Susanne Widners Uppbyggande System (SWUS).

Några ord från Matilda om sin älskade Huligan:

Allt började med otur. Det var så evinnerligt svårt att hålla Huliganen hel. Det kändes helt omöjligt. Hur vi än felsökte och lagade honom, gick han bara sönder igen. När jag skickade in min tjugoåttonde skadereglering fick jag nog. Ska man tillbringa mer tid på klinik än på träning? Ska man gå runt med den här klumpen i magen?

Något behövde förändras. Jag ville ta reda på varför vissa hästar verkar otursförföljda. Tänk om otur går att påverka? Tänk om otur går att häva med uppbyggande träning?

Jag kommer här berätta lite från vår vardag och lite om vår historia, hur vi gick från att vara ständigt otursdrabbade till att galoppera vårt första ärevarv.

Du hittar mer om Billby Hästcenter på vår Instagram och Facebook, följ oss där!

facebook-logo Instagram

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: