Tränings filosofi som passar alla hästar

Irish Cob

Under mina år som ridlärare och tränare så har jag en sån stor fördel att jag inte är hänvisade till en gren eller en hästras. Då det uppbyggande träningen går ut på att träna mot ekipagets mål så kan alla hästar vara med och denna träningsmetod bygger efter hästens förutsättningar. Utrustning och metod kan med fördel varieras. Ett gemensamt mål är att först bygga hästens bakdel (motor) för att sedan bygga core, bogar så att hästen jobbar genom hela kroppen bakifrån och framåt.

Min gemensamma nämnare är bygga en liksidig och stark bakdel för en hållbar häst Moa jobbar sin hopphäst stark 💕
Varmblodiga Travhästen stall Stenbacken
My och fullblods stoet Currawinya XX

Svårast men mycket intressant är att bygga om hästar som är tränade för en annan uppgift. Målet styr vad träningen ska innehålla. Ridning kan också vara ett komplement för att få hästen bättre och mer hållbar i den tävlings gren som den tävlar i. Lena jobbar för bättre resultat i travet och My tränar Currawinya för att från galopp häst bli en fin ridhäst.

Emelie från Pärlbygård jobbar för hand med sina travhästar
Anna jobbar på töm och har en super bra känsla med sin fina Iris

För hand och på töm är bra metoder och gör så att hästen får träna sin egna balans utan att ryttaren håller i, lyfter hästen och på sätt stör balansen och gör hästen oliksidig, En fördel till är att du ser hur din häst jobbar och du får jobba med din egna kropp, tränar balans och precision . Det krävs mycket känsla och teknisk för att bli bra, men om du lär dig och tränar de olika metoderna så kommer resultatet. Börja enkelt. Emelie och Anna är så duktiga att jobba på marken och hästen får jobba utan ryttare på ryggen för hand och på töm.

I ridningen vill man hästen bär sig fint och naturligt Mia & Berra
Annika och Karino jobbar ofta bommar i ridning och hästen blir så fint på sin bakdel

Dessa två hästar har starka och väl byggda bakdelar. Annika och Mia har jobbat uppbyggande träningar med ett bra tränings plan för att hästen ska jobba rätt och de ska nå sina mål.

Linnea & La Petite

Duktiga dressyr ryttaren Alicia med sin fina Sonja

Dressyr och hoppning kräver olika balans och olika typer av styrka. Men gemensamt för dessa två ryttare är att de jobbar uppbyggande ridövningar med bommar och ute i naturen.

Att vara en läromästare för att lära barn rida uppbyggande träning Alicia & Mist

Till sist om du lär barn att rida uppbyggande ridövningarna från början så lägger du en bra grund för en bättre ryttare och en mer vältränad häst.

Vill du läsa mer om min träningsfilosofi

Mina sidor om uppbyggande träning på bloggen

Min Hemsida

Lena på Stall Stenbacken

Currawinya XX

Emelie på Pärlbygård

Anna & Iris

Team Linnea Grufman

Systrarna Hartmann

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: