Upplev glädjen när du tränar din häst

Här kommer det andra gästinlägg av Pia Schiller- Hästmassör och hon berättar om uppbyggande träning som hon jobbar med i sin verksamhet . I inlägget berättar hon om hästen Ivan och vad uppbyggande övningarna gör med Hela teamet.

”Något hade hänt med hästen Ivan. Jag såg det på långt håll. Han såg lite smärtare ut, hade han gått ned i vikt, kanske? Han såg lite högre ut också. Men vuxit kan han ju inte ha gjort. Han såg dessutom så stolt ut på något sätt. Så vad hade hänt?

Jo, Ivan, som hästen heter, har en fantastisk matte och en lika fantastisk medryttare, som under fyra veckor arbetat med uppbyggande träning. Bara i töm, tränat styrka genom rakriktning mellan bommar på marken och koordination genom att flytta bakdelen kvartsvarv vid koner. På bara fyra veckor har Ivan blivit rakare i kroppen och fått mer balans när han flyttar sig åt sidan. Men framför allt så har han blivit så glad och alert.

Återhämtning mellan övningarna

Ivan har på grund av en tidigare skada mest strosat runt i hagen under ett år. Han har fått regelbunden massage och på senare tid har han visat sig bli lite starkare. Ivans matte bestämde sig för att hon vill ge honom en chans att bli så stark och balanserad det bara går. Målet är att kunna rida honom försiktigt igen. 

Därför har vi börjat med uppbyggande träning av Ivan. Och han har tagit det till sig med hull och hår. Det riktigt lyser om honom när han med bestämda steg går spikrakt mellan bommarna. Att dansa runt koner är ingen match längre. 

Ivan är glad och lika glada är matte och medryttare. Det blir en bubbla av glädje där jag också får vara med. Ni kan ju ana vilken energiboost det blir för oss alla fyra.

Ivan har en naturlig och fin bakdel som nu blir ännu finare

Jag tänkte först att den här glädjen Ivan visar av att träna uppbyggande beror på att han inte har gjort något spännande på länge. Men där hade jag fel.

Två dagar senare var jag hos en annan häst och jobbade med uppbyggande träning. Det var precis samma upplevelse här. Överlycklig häst som tog sig an övningarna med spetsade öron och lyckliga ögon. Och ryttaren? Hon satt och log.

Och nu kommer jag till mitt huvudbudskap: Har du kul med din häst? Hur ofta ler du när du tränar din häst? Uppbyggande övningar enligt SWUS ger inte bara ökad styrka, balans och kondition, utan det är dessutom väldigt roligt. Både för dig och din häst. Om du ännu inte har börjat med uppbyggande träning, så kan du i alla fall direkt börja le när du jobbar med din häst. Våga testa och se vad som händer. Idag!

Pia Schiller Hästmassör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: