Dokumentera Mera

En viktig del i uppbyggande träning är att dokumentera. Bilden ovan är tagen med en mobil, inte så skarp, lite suddig, men vi i detta team ser skillnaden på vad som har hänt under dessa år. Vi har jobbat med ett uppbyggande låååååång siktigt mål, med en träningsplan som innehåller styrka och koordination.
Hur börjar man ?
Att dokumentera är lättare idag när man kan, nästan med alla mobiler, ta bilder för att se förändringarna på arbetet med din häst och se ett resultat.

Börja med att ta en bild från sidan ( gärna båda) analysera, ser hästen bra och jämn ut i sin muskulatur ? Sedan tar du bild framifrån och bakifrån samma analys här, se till att hästen står jämt med sina framben och bakben så att det ger en rättvis bild. Är hästen jämn eller är den högre/lägre på någon sida. Spar bilder och dina reflektioner. Jobba hästen med en väl uppbyggande träningsplan och ta nya bilder om en månad. Har det skett en förändring, ser hästen bättre, sämre eller lika ut ? Ser du en förändring som är bra är det bara att fortsätta bygga. Ser hästen lika ut som föregående bilder eller ännu värre den ser sämre ut ? Dags att förändra.

  • En gång / månad
  • En gång / kvartal
  • En gång/ halvår
  • En gång/ år

Tips dokumentation

  • Från höger sida
  • Från vänster sida
  • Framifrån ( står med jämna framben)
  • Bakifrån ( står med jämna framben)
  • Från hästens bakdel och framåt, så att du ser manke och bogblad

Dokumentera Träning och Tävling

Att ta bild kan vara svårt när man är i rörelse, be den som tar att ta många bilder i skritt, trav och galopp. Ännu bättre att ta en film. Återigen dokumentera, spar bilder och filmer och dina reflektioner från träning och tävling.

En av många elever till mig som har varit duktig på att dokumentera är Johanna. Hon och jag kommer aldrig glömma hur denna resa har varit fram tills idag och det är så roligt att bläddra mellan dessa bilder som hon skickat till mig för att komma ihåg deras resa.

Team Molle RB på Instagram

Molle R.B.

Född 17/6 2003

”Jag är tredje ägaren på honom, uppfödaren och hon som jag köpte honom av är dom tidigare. Köpte Molle 6 oktober 2012. Första träningen för Sussi gjorde vi 9 oktober 2013.
Jag har fått jobbat mycket med hanteringen med honom. Byggt upp ett förtroende på marken som jag har fått ”tagit med upp på ryggen”. Molle är en häst som har mycket personlighet och ett humör ibland, samtidigt som han är väldigt cool och lugn i alla miljöer. 
Jag köpte Molle för att rida i skogen, efter ett halvår började vi hoppa lite. Och efter ytterligare ett halvår träffade vi Sussi för första gången, sedan dess har vi tränat regelbundet för henne ”

Johanna & Molles Team

Hovslagare Mats Andersson

Massör Ingalill Elg

Tränare Susanne Widner & Patricia Ludke

Tränings kompis Julia Einarsson

Stallägare och stallkompisar som sköter ut, insläpp när jag inte är där.

Bildström dokumentation genom åren

Min Hemsida

Min sida på Facebook

Susanne Widners Uppbyggande Ridövningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: