Uppbyggande träning REHAB plan

Snö och is, vintertiden brukar kunna bjuda på det och vi hade oturen att Snazzan halkade i hagen och sträckte sig i ryggen. Behandling av equiterapeut och även på klinik för att komma tillrätta med det samt rehab. Första månaderna helt utan belastning på ryggen men hon skulle hållas igång.

Eftersom jag kan tömköra henne men nu utan gjord så blev det på med tömmarna på vår nästkommade uppbyggande träning och endast i skritt hitta övningar som passade oss. Vi började med styrkeövningar för att där stärka henne och fick med oss tre delar
Rakriktning, 8-volt, Övergångar(halter)
Som hon frustade och nöjda var vi båda två med boost till vår fortsätta rehab-plan.

På vår andra träning smög vi in koordination. Även denna gång på töm och här kunde jag se hur hon rörde sig och hon kunde själv visa hur hon ville och kunde sätta sin kropp.

Jobba på mellan träningarna och återbesök på kliniken som visade att hon hela tiden var på väg åt rätt håll. När jag efter 3 månader fick klartecken att rida igen så smög vi in det.
Genomgång med Susanne och vi fick nu övningen 4-kanten att jobba med som både koordination och styrka.
Den övningen passar oss väldigt bra, händer saker hela tiden så både matte och häst får tänka. Vi rullande på enligt vår träningsplan 1dag i veckan koordination och 1dag i veckan styrka, däremellan vilodagar och annat arbete.

Filmade och fotade löpande och hade coachning av Susanne. 6 veckor senare kände jag skillnad men kunde också se det på filmerna. En annan sak med att köra en övning över tid är att jag successivt kunde känna att jag kunde öka svårighetsgraden övningen.

Nu 6 månader efter skadan är hon igång igen och vi har haft sista återbesöket på kliniken och fått fina ord med oss. Hon har musklat sig fint och mår bra i kroppen.
Vi fortsätter med vår uppbyggande träning och vår plan mot vårt mål.Hästiga hälsningar
Micki & Snazzan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: