Halvvägs i mål…

… i alla fall för igångsättsättningen.

Nu var det ett tag sedan sist. Jag och Iris har ägnat åt oss 20 min promenader varje dag i ur och skur. Vi har mestadels gjort dessa promenader på töm ute i naturen. Iris har under denna tid stått på boxvila/i sjukhage och jag måste säga att hon har skött sig exemplariskt. Den här hästen har ett fantastiskt lynne!

Den 30 november var vi på återbesök på Mälarkliniken, ca 8 veckor efter skadan. Iris undersöktes ordentligt på rakt och böjt spår, på både hårt och mjukt underlag. Hon böjdes även på alla 4 benen. Hon flög igenom allt utan anmärkning! Klinikbesöket var det roligaste som hade hänt henne sen skadan tror jag för där fick hon äntligen göra ngt annat än att skritta…

Med mig hem fick jag en friskförklarad häst, redo för en långsam igångsättning. Vi har haft en ofantlig tur. De är förvånade över hur bra det faktiskt har gått med tanke på hur allvarlig infektion hon hade. Även igångsättningen har gått spikrakt framåt. *peppar peppar*

Efter återbesöket fick hon ägna ytterligare 2 veckor i enbart skritt, men nu kunde vi börja göra något mer än att bara skritta rakt fram. Vi kunde jobba och hon fick tänka. Lyckans dag! Det märktes att hon tyckte det var roligt!

Jag red henne för första gången 2 veckor efter återbesöket och kunde då även börja trava kortare sträckor. Efter det har vi ökat mängden trav succesivt (även om Iris har ansett att galopp är bra mycket roligare…) och vi har nu kunnat börja lägga in korta galopper. Det mesta arbetet i detta läget är fortfarande på töm och majoriteten av passen är ut i skogen.

Målet är nu att hon ska vara ridbar i alla gångarter i slutet av januari, och att hon ska kunna gå en lättare träning med mig på ryggen. Vi tjuvstartade lite med en tömkörningslektion tidigare i veckan och ska ta ytterligare en i nästa vecka. Iris verkade tycka det var roligt att åka ut och göra något igen. Jag var i alla fall överlycklig!

Allt gott och god fortsättning!

//Anna & Iris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: