Mot 2020

Jag, som alla andra antar jag, funderar en del på året som gått och hur året som kommer ska se ut. Har vi uppfyllt de mål jag satte upp i början av året? Om inte, varför? Vilka mål ska jag sätta upp för oss nästa år? Det är i dom tankarna jag funderar på nu när 2019 närmar sig sitt slut.

Tänker jag på var jag och Iris var för ett år sedan måste jag säga att det hänt en hel del! Det var i januari som jag började rida henne mer regelbundet. I början endast en gång per vecka. Jag hade under hästen i huvudsak tömkört henne och jobbat från marken, tagit en lugn tur i skogen då och då.

Under våren höll vi oss på hemmaplan, med undantag av en lektion i april. Jag trappade upp ridningen allteftersom, både i intensitet och antal pass per vecka, men tömkörde fortfarande mer än vad jag red. Vi fick även byta sadel under våren då Iris växte ur den första.

Under sommaren fick hon en längre vila, vilket gjorde henne gott både fysiskt och psykiskt, och vi satte igång igen innan vår första kurs. Kursen gick av stapeln i Arvika och Iris skötte sig långt över förväntan med tanke på hela resan. Det var första gången vi red tillsammans med andra ekipage i ridhus och är ju alltid mycket liv och rörelse på Sussis lektioner.

Det har hänt en hel del med Iris under året, både i kroppen och mentalt. Hon har växt och breddat sig, såpass mycket att vi varit tvungna att byta sadel två gånger. Mentalt har hon också växt till sig, det är nästan så man kan tro att hon faktiskt är 6 år. Jag upplever henne som sen både mentalt och fysiskt.

Under hösten har vi även trappat upp träningen ytterligare, jag rider mer och intensivare pass. Vi skrittar fortfarande mycket men lägger in alltmer trav och galopp. Vi har under hösten provat nya saker, vi har regelbundet tränat för Sussi, vi har regelbundet tränat dressyr för tränare, vi har testat på vattenband, varit på kurser etc. Med andra ord: det har hänt en hel del under hösten!

Kollar jag tillbaka på mina mål för året så har vi inte uppnått alla, men vad gör det när man ser tillbaka och inser vad långt man kommit på bara ett år.

Jag kan bara hoppas att nästa år blir lika bra och bättre än detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: