Motivation, kurs & vattengympa

Jag har senaste månaden varit extremt omotiverad till att hålla igång träningen. Det kom i takt med att mörkret föll och leran infann sig – med andra ord när hösten väl kom i full kraft. Detta har inneburit att Iris har fått vila en del. Hon har gått 2-3 gånger per vecka, mest ut i skogen med mig på ryggen eller på töm. För hennes del har det nog varit bra med en lugnare period. Vila låg även i min plan, fast jag hade tänkt att det skulle vara runt jul egentligen. Men det fick bli nu istället.

Sedan en vecka tillbaka ungefär är vi igång igen. I söndags var vi på kurs i VBR, på förmiddagen gjorde vi en individuell analys och på eftermiddagen var det en fördjupning med djupare diskussioner om hästen, ryttaren och sadeln. En riktig djupdykning i ryttarens påverkan på hästen, sadelns betydelse och hästens biomekanik. Summa summarum en riktigt bra dag och en boost inspirationsmässigt!

I tisdags var jag och Iris på vattengympa igen. Det var tredje gången vi var där och trampade lite vatten på skrittbandet. Det var stor skillnad mot första gången vi var där, inte alls lika vingligt. Så trots att hon har vilat och inte jobbats så mycket på det sättet så har hon inte blivit sämre, snarare bättre. Vila innebär inte att de blir sämre i kroppen.

Det jag tycker är bra med vattenbandet är jag har möjlighet att studera hur hon rör sig på ett helt annat sätt. Jag kan gå runt bandet och kika på henne i flera olika vinklar när hon går på ett neutralt, plant underlag. Det tycker jag är ovärderligt! Jag får en status på om hon rör sig jämnt, lika på båda sidor. I och med att hon rör sig rakt så blir det även en bra styrketräning, rakriktning i huvudsak, speciellt med tanke på att vattnet ger mer motstånd. Det är också intressant att se hur Iris ser ut efter träningen jämfört med innan. Håller jag inte igång ordentligt så ”säckar” hon ihop lite och får en sämre hållning. Men efter träningen igår så hade hon verkligen pushat upp sin framdel, hon hade en helt annan hållning än innan! Jag kommer definitivt fortsätta med vattengympan regelbundet framöver.

Överlag känner jag mig mycket mer motiverad efter sist dagarnas aktiviteter jämfört med för en vecka sen! Nu gäller det bara att hålla i det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: