Pärlby Gård

Jag Emelie Arnesson driver tillsammans med min sambo Morgan Johansson och vårdotter Jill, Pärlby Gård hästanläggning. Pärlby ligger beläget i vackra Grangärde i Dalarna.

Efter att länge sökt efter en liten hästgård fann vi en STOR! För 6 år sedan ryckte vi upp bopålarna från vår tvårummare på 66 kvm i Borlänge mot denna lantbruksfastighet som omfattar ca 43 ha. Tillfälligheter, plötsligt infall, snabba beslut och en hel del tur tog oss hit. Att det skulle innebära en helt ny livsstil och hårt arbete var vi beredda på. Och visst, sysslolösa är vi sällan, men arbetet går lättare när man ser alla möjligheter till utveckling som gården kan ge oss. Vi nyper oss fortfarande i armen då och då bara för att inse vilken tur vi har som får leva här. 

Båda har jobb på sidan av gården men drömmen är att en dagenbart kunna leva på gårdens resurser och hästarna.

Idag har vi 4 hästar varav 3 är varmblodstravare som tränas och tävlar. Morgan kör en del travlopp när tiden finns. Vi anordnar kurser, flerdagsevent, clinics, föreläsningar med mera. Ett antal tränare gästar oss regelbundet och håller lektioner.

Några av namnen (förutom Susanne Widner i Uppbyggande träning) är:

  • Jim Andersson NTF Horses
  • Häst Psykologen- Mikkel Oster från Hearts&Horses
  • Honza Blaha i Line Free Collektion
  • Ulla-Carin Lindqvist – SäkerHäst träning

Pärlby Gård erbjuder; ridhus med rymlig läktare, en cafeteria som även används som teorilokal, 26 st boxar och flertalet hagar. En lägenhet färdigställs under hösten. Den går att hyra i samband med evenemang mm. Vi jobbar ständigt med att förbättra oss och verksamheten för att skapa en sådan attraktiv och komplett hästanläggning som möjligt.

Sedan 2 år tillbaka har vi haft privilegiet att ha Sussie Widner somen del i vårt team.

Samarbetet betyder mycket för oss. Vi har även fått förtroendet att vara värd för Sussies två instruktörsutbildningar, vilket vi är mycket tacksamma över.

Våra hästar tränas varierat och vi lägger stort fokus på att bygga en hållbar och så liksidig häst som möjligt. Vår filosofi är att sträva efter en mentalt och fysisk balanserad häst. Det är otroligt viktigt att man har en samarbetsvillig och glad häst för att få ut det bästa utav träningen.

Som alla andra har vi haft många utmaningar efter vägen. Menmed ett brinnande intresse och en genuin passion för hästen, lär man sig ständigt nya saker och tar lärdom av sina och andra misstag. 

Det sista året har verksamheten börjat ta fart och vi har haft mer framgång med hästarna. Träningskonceptet börjar ta form och det uppbyggande arbetet ger resultat!

Detta var en liten presentation av oss. Ni alla är hjärtligt välkomna att följa oss via sociala medier / hemsida. Kontakta oss gärna eller kom förbi på ett besök.

Tack sålänge och på återhörande! 

//Emelie och Morgan

Pärlbygård
Facebook – Pärlbygård.
Emelie_arnesson@hotmail.com
Emelie – 073-9466780
Morgan 070-7198501
Pärlby Gård – Pällbyvägen 27, 77013 Grangärde.

 

 

 

En kommentar på “Pärlby Gård

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: