Att tappa motivationen

I höstas nådde jag mitt mål att rida felfri 140cm! Det var inte förrän slutet på säsongen vi var redo för den höjden. Alla träningar, tävlingar och långa dagar i stallet gick lätt och snabbt och med ett starkt mål höjdes motivationen. När jag klarat av målet (nolla 140) blev det jobbigare att gå till stallet, motivationen dalade. Jag såg inte det där tydliga målet framför mig. Under vintern hände det massor av saker som kom i vägen för att sätta nya mål. Mycket av min energi gick till att klara examen på djupvågsutbildningen, ta körkort och att ta ställning till jobberbjudanden. Jag hamnade i ett mellanläge. Rider hästarna, håller dom mjuka och igång men utan mål och fokus. Jag har även haft problem med min vänstra axel vilket har gjort att jag väntat på svar från olika läkare som ska ge sitt utlåtande. Man väntar och tänker sen… sen när jag vet ska jag… Eftersom att det drar ut på tiden så mycket, så känner jag att jag måste sätta upp mål och kunna se tydligt vart jag vill. Det behöver inte vara storslagna mål men flera små delmål. Har jag tydliga mål spelar det ingen roll om det är -20 och en halvmeter snö, för man ser vart man ska komma och då bli allt lättare. Med våra mål och visioner utvecklas vi och när man ser att både jag och hästen utvecklas, vill man fortsätta att se mer och göra mer och motivationen höjs!

Det är okej att känna att allt inte är kul hela tiden och det är inte farligt att man tappar motivationen. Zooma ut och se vad som har hänt. Det är ju faktiskt helt fantastiskt att kunna jobba med en individ och kärleken till hästen är oändlig. Ta det lugnt och jämför dig inte med andra, vi har alla olika förutsättningar med styrkor och svagheter. Det viktiga är att du går din egen väg, gör ditt bästa och gör det bästa för både dig och hästen utifrån dina förutsättningar.

Målet 2019: Kvala till YRSM

Delmål:

  • Sätta distansen och känna rytmen till alla linjer
  • Kunna göra perfekta skänkelvikningar
  • Galoppombyten
  • Hoppa lugna linjer
  • Ha roligt tillsammans med hästen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: