Navaros utveckling hittills

I detta inlägg tänkte jag skriva lite om Navves utveckling sedan sist jag skrev. Nu har jag haft Navaro i ca 8 månader och vilken utveckling han har gjort på dessa månader.

När jag köpte honom visste jag att det var en häst som behövde tid då han var stor och valpig. Men om man jämför honom med dom första månaderna jag hade honom och med idag så känns han som en helt annan häst.

Liten film på hur han såg ut när han kom och hur han ser ut idag🌟

Det är forfarande mycket fokus på att träna upp konditionen och styrka men också koordination.

Formen är också något som vi behöver jobba på. Då han ibland, främst när han blir spänd kryper upp och blir kort i sin form. Detta har blivit mycket bättre men är något som vi dagligen jobbar med.

Vi jobbar mycket på att han ska hålla fokus på mig, händer det något när vi är i ridhuset så måste han absolut stanna och titta på det. Likadant när vi rider ut, ser han något som är spännande går han gärna åt det hållet.

Det finns absolut massa saker att jobba på och han är fortfarande mer som en valpig 3 åring men det går sakta och säkert framåt och den här hästen behöver sin tid pga sin storlek och att allt är nytt för honom.

Nu har vi även börjar dressyrtränat för Fredrik igen och det känns jättebra att kunna stämma av med honom och dessutom att jag också får hjälp då jag känner mig väldigt ringrostig😂

Fokus ligger fortfarande på mycket uteritter och jag rider ca 2 gånger i veckan på banan/ridhus.

Nu har vi också anmält oss till någon pay and ride vilken ska bli superkul. Målet där är att försöka få honom avspänd och van vid olika miljöer.

Målet i år är att framåt sommaren komma ut på några riktiga starter i lättare klasser för att samla rutin och erfarenhet.

Lämna en kommentar

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑