Stall Stenbacken

Allsidig träning mår alla bra av. Då håller vi hästarna nyfikna och positiva till träning, tex att inte alltid köra intervaller på samma sträcka eller göra samma övning på töm osv.

Inom travet bygger dom flesta sina hästar med backträning och intervaller på sandbana. Men vi som inte har tillgång till det året runt, har med hjälp av Sussis uppbyggande träningar kunnat ge hästarna både styrka, koordination och kondition.

Ett ord som är återkommande är INTERVALLER det bygger hästen på bästa sätt. Med Sussis träning är det att man upprepar övningen åt den sida som känns svårast- sen lätta-svåra-lätta-svåra tills det känns lika bra åt båda håll. Man lägger en intervall för att bygga upp den svagare sidan, tills hästen blir liksidig som det heter.

I träning med vagn kör vi tex upp för en backe i ett visst tempo eller att hästen kommer upp i en viss puls. Vänder sen ner i lugnare fart och kör upp igen, samtidigt har vi koll på att hästens puls går ner mellan intervallerna. Kör vi på banan tänker man också intervaller i olika tempon. Däremellan får hästarna gå motionspass i ett lugnare tempo och får sträcka ut musklerna och få bort mjölksyran. Viktigt att dom får komma hem från en träning ibland och känna att dom har krafter kvar.

Något som är lika viktig som träningen är återhämtningen. Dom får alltid elektrolyter i fodret och vi smörjer benen med kyla efter varje träningspass, efter någon timme smörjer vi också med Arnica. När dom gått ett hårdare pass lindar vi benen över natten. Det här upplägget passar oss och våra hästar bra.

Stretch och massage är också något som man inte får glömma, vi vet ju själva hur stum och man kan känna sig efter en större fysisk ansträngning och hästarna är inget undantag.

Det ska vara roligt att träna och nu äntligen har jag fixat belysning på vagnen, hästarna ser ju bra i mörker men det gör inte jag. Nu kan jag åka ut den tiden som passar mig efter jobbet 😁

Tack Sussi för att du sponsrar oss med Emin och uppbyggande träning

Ps. Ni har väl inte missat att Sussi är inbjuden att delta i Till Start på travet som är riksomfattande. 

Det är toppen att fler får möjligheten att ta del av din kunskap i uppbyggande träning  (1 juni i Gävle )

Vi ses där 🤗

Ta hand om varandra.

Stall Stenbacken

Lämna en kommentar

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑