Uppbyggande System

SWUS Filosofin börjar med att utvärdera året innan för att sätta nya mål, kortsiktiga eller långsiktiga mål och gärna realistiska. Att ställa sig frågan vad ska vi göra? Är en bra början. Här kan du göra det enkelt genom en stor målring, skriva ned några få ord om ditt stora mål.

Målring

Utifrån utvärdering och målet gör du analyser om vad du och din häst ska träna på. – Vad saknar vi för att uppnå målet ? I denna analys är det bra att ha med ditt team som kan hjälpa till att analysera vad som saknas. Gör delmål för dig och din häst och när du uppnått ett så fyller du på med nya. Gärna tidsbestämda mål.

Stora Målet
Delmål för dig och din häst

SWUS är att utvärdera, målsättning, analysera delmålen och använd gärna frågeställningarna till dig. – Hur har det gått ? – Vad ska vi göra? Hur ska vi nå dit? Vad behöver vi träna på?

Metodiken

Du skapar en träningsplan. Här planerar du in: Vad du ska träna på och När du ska träna. Ta återigen hjälp av ditt team En bra och balanserad plan gör det lättare att nå målet.

Majas Träningsplan ett exempel på hur det kan se ut.

”Utan en plan blir målet bara en dröm”

SWUS Metodiken är att analysera styrkor och svagheter och vi använder den uppbyggande intervallen. Om hästen är stark, svag eller oliksidig använder vi övningar (största delen i skritt) som bygger styrka eller koordination.

Det är ingen idé att bara rida på utan ett mål med övningen, och du ska efter en bra träning känna förändringarna i hästens sätt att röra sig.

https://swforsaljnings-butik.quickbutik.com/ Här kan du beställa SWUS böcker

Jag har även kurser för dig med egen häst. Då bor och kursar vi på Pärlbygård. Här får du jobba med dig och din häst och bli SWUS inspirerad. Alla jobbar på sin nivå mot det personliga målet.

http://www.parlbygard.com
Här kan du läsa mer om SWUS kurser för dig med egen häst.

Mitt mål är att sprida kunskap och förståelse för hur man jobbar uppbyggande träning så därför har jag även SWUS kurser för yrkesverksamma. Filosofin ska läggas till i den redan befintliga verksamheten och blir ett komplement i olika hästföretag.

http://www.swus.nu

Nytt för i år är en WEBBKURS i det uppbyggande systemet. Med en film och kursmaterial lär du dig steg för steg hur du jobbar uppbyggande träning.

http://www.uppbyggandesystem.se

Lycka Till med Uppbyggande Systemet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: