Ruter Ess – en rolig övning

Sträckningar de är inte att leka med men jag hoppas så att vi nu ska kunna komma igång ordentligt igen..
Sista veckan har jag sett och känt att hon börjar bli mer sig själv. Elasticiteten i högersidan är betydligt bättre, till och med så min dressyrtränare tyckte att hon var lite stelare i vänster på senaste träningen.

Vi har haft stort fokus på att få tillbaka elasticiteten i högersidan sedan hon gjorde sin sträckning i bogen och var sned i bakdelen. Så på vår koordinationsdag har vi fokuserat på stretch genom bakdelsvändningar.
Jag tänkte dela med mig av en av mina favoritövningar för det och det är Ruter Ess där man har kon eller bom i varje spets.

Ruter Ess

Jag gillar den för att den enkelt anpassas efter nivån för ekipaget och kan användas på olika sätt.
För oss när vi skulle börja vända på framdelen så började vi med att med tygeln bara vända i spetsen sedan har vi med övning kommit så långt att hon nu korsar sina framben men vi har inte kommit till böjningen i kroppen än. Små steg framåt där hon är med och tycker och jag vägleder och berömmer när hon gör rätt.
Nu när hon gjorde sig illa så backade vi lite och gick tillbaka till just vändningar med tygeln. Equiterapeuten som hjälpt henne rätt i kroppen sa att vi måste vända så vi stretchar och får loss bogen så det blir win-win tänker jag.
Hela övningen gör vi i skritt med återhämtning oftast i trav. Har du en häst som blir spänd av traven som min tjej i början så går det också att återhämta i skritt på lång tygel

Snazzan

Hästiga hälsningar
Micki & Snazzan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: