Vinter och onlinecup

Vinter, vinter å åter vinter. Inte oväntat med tanken på att det är årstiden vinter, men denna vinter upplever jag jobbigare än vanligt. Det har varit varmt och kallt vilket skapat svåra förutsättningar att träna. Antingen har det varit stenhårt i backen eller bara is. Att hitta motivation under dessa förutsättningar tycker jag kan vara svårt men i år har jag provat något nytt, jag och Megalo har deltagit i en onlinecup inom Working equitation.

Onlinecupen anordnades av Fredrik Graucob, tränare och domare inom WE. Onlinecupen har varit indelad i fyra delcuper, första i november och sista nu i februari. Syfte har varit att ”tävla” mot sig själv och att utvecklas som ekipage. Ritterna har filmats i ett svep och sedan har jag skickat in dem till Fredrik. Ritterna har han sedan bedömt och jag har erhållit en bedömning med kommentarer samt ett enskilt dokument med konkreta tips på förbättringar samt övningar för att jobb vidare. Mellan del cuperna har jag och Megalo kunnat träna utifrån de förutsättningar vi har haft, mycket i skritt, men det har verkligen bidragit till att hålla motivationen uppe under denna vinter.

Mellan cuperna har jag och Megalo lagt in de förslag på övningar vi fått i vår träning. Jag har fått anpassa dem efter väder, vind och underlag. Eftersom vädret varit som det varit har det inte alltid varit läge att åka till ett ridhus heller utan jag och Megalo har fått gjort vårt bästa hemma. Det har varit lite klurigt att träna främst hemma och ute i skogen med tanken på att Megalo är väldigt ”Tittig” och vaken ute, svårt att få in i sin ”bubbla”. Men, men det är bara att göra sitt bästa och även ta med förutsättningar i utvärderingen. Mycket viktigt att komma ihåg vilka förutsättningar vi har haft när jag sedan utvärdera vår insats och prestation.

Dagen när vi red våra delcuper så fick jag hjälp av min särbo Thomas att bygga bana samt att filma. Inför det passet så fick Megalo ha vitt schabrak och luva och jag hade på mig vita ridbyxor och kavaj. Det fanns inget krav på klädsel men för att göra det ännu roligare så ”klädde” vi upp oss. Megalo och jag gjorde alla fyra gångerna vårt bästa utifrån våra förutsättningar. Vårt yttersta mål var att hitta takt och temp, inte alltid det lättaste utifrån att Megalo gärna lägger in lite passage. Sen har vi jobbat med halterna, då vi har svårt att stå stilla. Sist men inte minst att välja bra vägar som gör av vi kan utföra hinderna så bra som möjligt.

Jag väntar nu på bedömningen av sista delcuper. När den kommer skall jag summera och se vad vi ska träna vidare på. Ska bli så roligt att läsa kommentarerna och vilka tips vi får med oss. Att delta i denna onlinecup har varit super roligt och mycket givande. Det har varit roligt och lite jobbigt att fullfölja varje ritt oavsett hur det har gått. Jag har medvetet inte tillåtit mig själv att avbryta ritten fast något har gått ”fel” utan helt enkelt bara ridit klart. Så kommer det ju att vara på tävling, då kan man ju inte bara avbryta och börja om. Bara göra sitt bästa och sedan acceptera hur det blev.

Tack till Fredrik Graucob som har anordnat detta och jag är så glad att jag och Megalo har deltagit. Vi har mycket kvar att träna på och tack vare denna onlinecup har vi ännu mer tips och trix som kan vara en del av vårt träningsupplägg. Nu tränar vi vidare med målet att under våren kunna starta i vår första WE tävling. Bara tanken gör mig nervös…tur att mina hästar lärt mig att Ingenting är omöjligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: