Framsteg

Aprilia har verkligen utvecklas sedan mitt förra inlägg. Därför tänker jag dela med mig av resultatet av förgående inlägg där jag berättade om vilka övningar vi börjat gjort. Saker har börjat gå från klarhet till klarhet och vi har tagit ett storm steg framåt.

Hoppträning för Cissi Nilsson

Aprilia blir 6 år i år och efter vintervilan har hon börjat bli mer klar i knopp och kropp vilket är superkul att se. Därför kan man ta träningen till en ny nivå och det är då jättekul att hon svarar så fint av träningen.

Det jag främst ser är energin och inställningen i hoppningen som har förbättras. En större lätthet att sätta lite mer tryck i henne och hennes bakbensteknik har blivit bättre också. Språngkurvan har även blivit något rundare – men det är också en sak som tar längre tid att förbättra – work in progress

Hoppträning för Cissi Nilsson

Öppen bana

Man märker också att bjudningen har förbättras otroligt mycket – ibland lite för mycket. Nu blir hon väldigt väldigt sällan bakom lod och handbroms i. Det nya vi tränar på att hon är kvar hos mig i hoppningen och inte springer ifrån mig – vilket nästan är motsatsen till vad vi tränade på i somras då hon behövde ridas mycket framåt.

Men så är det med unghästar och man är glad när man hittar lösningar på svårigheterna.

Glad häst – glad ryttare

Träningen för Aprilia anpassas varje dag för att hon skall bli starkare och byggas upp bra. Men vi lägger ett stort fokus på att hästarna skall tycka träningen är rolig och inte för svår. Hästen med ett gott självförtroende som tycker träningen är rolig tycker jag är ett vinnande koncept.

Jag försöker anpassa träningen för hur Aprilia känns för dagen. Om hon har lite träningsvärk tex efter en hoppträning ser jag inte att det skall hopp eller dressyr trimmas utan ett pass med lösgörande träning gör jag då. Det jag tänker är att hästen skall gå så många stunder i en avslappnad och avspänt läge som möjligt.

// Clara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: