Välkommen 2023

Så har vi ett nytt år framför oss och det är dags att fundera över det mål som vi ska ha och hur vi ska nå dit.
Jag tänker att vi ska fokusera och jobba vidare med galoppen. Med utbildning av min ridtravartjej så har galoppen varit en del som följt med oss och nu blir det tredje året som det står med för oss. Skillnaden är att vi kunnat klättra på utvecklingsskalan i vart galoppen ska vara när året är slut.
Första året var målet att hitta galoppen detta gjorde jag främst från marken. Förra året blev målet att få till den uppsuttet i båda varven och iår tänker jag att vi ska dels stärka den men också att befästa den.

Hur ska vi då göra detta..
Vi behöver stärka oss för fattningarna och sprången, vi behöver jobba vidare med balansen för att klara sprången och vi behöver jobba med koordinationen för att hon ska ha koll på sin kropp. Till detta lägger jag också att hon ska förstå gångarten galopp och hur hon med ryttare ska göra den rätt.

Jag då, jag behöver stärka min överkropp och mage för att sitta ännu stadigare och följa henne ännu bättre. Jag behöver också lära mig att ge henne mer arbetsro då jag ibland blir ivrig och ger mycket intruktioner på en gång.

Vi har en träningingsplan som utgår från arbete 5 dagar i veckan och på våra arbetspass varierar jag uppsutten träning med träning från marken.

2023 hoppas jag också att vi ska komma ut på tävlingsbanan igen och starta dressyr.
Här får vi se hur förutsättningarna under året blir med utbud på tävlingar och program som kan passa.
Det knyter också an till vårt mål med galoppen och hur långt vi kommer vidare med den när det kommer till val av både program och start.

Vill ni följa vår resa så finns vi på Instagram under namnet team_beauty_s

Hästiga hälsningar
Micki och Snazzan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: