Nytt år och nya möjligheter

Förändringens vind fortsätter att blåsa över Stall Galant. Anläggandet av en ridbanan är påbörjad, just nu lite vinteruppehåll. Rehab av ryttare är en pågående process, blir sakta bättre. Utvärdering av år 2022 är klar och nya mål inför år 2023 är snart satta.

JV Witorio och Megalo är mattes trogna följeslagare. De finns vid min sida i vått och torrt och jag vid deras. Vår gemensamma resa har kantas av både det ena och det andra och ingen av grabbarna har väl haft en enkel resa. Vi tränar tillsammans utifrån deras förutsättningar och vi har kommit långt på olika sätt. Tack vare dem har jag lärt mig oändligt mycket och jag vet att tid och tålamod är en avgörande del i att göra det omöjliga möjligt. Allt som mina grabbar har gett mig skall jag nu försöka förvalta för Stall Galant har blivit tre, Megalo och JV Witorio har fått en ny kompis, CZ Shaqib.

I slutet av förra året, 2022, fick jag ett sms från Megalos uppfödare. Hen undrade om det inte var tid för en påläggskalv? Min första tanke var absolut nej. Men sedan började jag att fundera och fundera??? Det kanske inte var en sådan dum idé??!! Under tiden jag har haft Megalo och JV Witorio har jag två gånger tidigare tänkt på att skaffa en tredje följeslagare. Då har det dock alltid varit utfall att det skulle bli så att det ena inte skulle hålla. Denna gång är inte läget så.

Megalo och JV Witorio tränar på utifrån sina förutsättningar och båda har nya mål att jobba mot. Megalo och jag deltar nu i en onlinecup i WE, vilket är super roligt och givande. Virre tömkörs främst pga av att väglaget är så himla dåligt. Båda grabbarna har fått mycket träning i skritt de senaste veckorna kan jag lova. Tur att skritt är en mycket givande gångart när det gäller det uppbyggande.

Utifrån detta läge. Mitt i en uppåt spiral så utökade jag min lilla flock till tre. Det är självfallet ett arabiskt fullblod och en hingst. Enligt plan skall han bli vit när han blir stor. Det är en lite grabb, i skrivandets stund, snart 8 månader. Shaqib har bott strax över en månad hos oss. Han börjar känna sig hemma och hitta sin plats bland de äldre herrarna. Megalo har axlat papparoll och Virre är den kaxiga storebrodern som hela tiden skall visa att han bestämmer

Shaqib är en grabb med hög integritet. Nyfiken och försiktigt på samma gång. Starka åsikter men med lite positiv betingning så är han med på det mesta. Sin mat vaktar han mer än gärna men det börjar bli bättre. Nu har han förstått att inge kommer att ta maten av honom när han står i sin box. Sakta men säkert så blir han mer och mer hemma sin flock.

Nu väntar vi i Stall Galant på bättre väder så att väglaget blir mer gynnsamt att träna på. Alla tre grabbarna kommer att få träna uppbyggande och för stunden är det mycket övergångar och flytta fram respektive bakdel, självfallet utifrån behov och förutsättningar. Träning ger färdighet och ingenting är omöjligt! Nytt år och nya möjligheter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: