Att ha ett mål – för din egen skull

Att ha ett mål har för mig innan jag började träna Uppbyggande varit luddigt. Jag har haft en tanke med en vision om vart jag vill komma men jag inte riktigt delat med mig av det till min omgivning.
Nu har jag ett mål med flera delmål både på lång och kort sikt som jag har delat med mitt team och tillsammans med dem kan jag få hjälp för att nå dit.

Ett mål handlar om att ha något att sträva mot en bild vart du vill komma med din häst. Du tävlar inte mot någon utan det är bara för din egen skull. När man skriver sin målplanering funderar man också över sina styrkor och svagheter. Vad har vi som är bra och vad behöver vi jobba vidare med. Detta kopplar också an till dina mål och hur du kan nå dem

Mitt mål för 2022 var att starta dressyr.
För att hitta en nivå som passade oss valde jag en tävling inom Ridtravarföreningen.
Delmål som vi haft iår är att komma igång mer med galoppen och att fortsätta stärka koordinationen så att hon vågar lita mer på sin egen kropp och balans.

Med ett år som började med skada så visste jag inte då hur allt skulle bli. Att inte nå målet är helt okej, året bjuder ibland på oväntade saker som gör att man får tänka om, ta nya tag och utgå från de förutsättningar man har.

Vi jobbade på mycket för hand och med rehab under våren och till sommaren fick hon okej stämpel på att köra på mer.
Sakta smög vi på med mer träning och vad jag inte visste då var att vi under hösten skulle starta vår första dressyrtävling tillsammans. Med alla förberedelserna och en väldigt nervös matte tog vi oss runt våra två starter och resultatet kom.
Helt mållös behövde jag titta två gånger, vi blev distriktsmästare och fick placering i båda starterna.
Så fina resultat och en boost till vår utveckling med en stolt matte.

Nu väntar snart en utvärdering av 2022 och sedan en ny målplanering för 2023 kopplat mot vårt långsiktiga mål.

Hästiga hälsningar
Micki & Snazzan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: