Vinterträning för Aprilia

Efter sista tävlingen för i år satt vi igång med vinterträningarna. För mig är vinterträning en period där fokuset ligger på uppbyggande och inte prestation. Nu kommer de övningar som inte är gjorde så ofta under tävlingssäsongen. De övningar som är lite jobbigare som görs färre gånger men mer ofta.

Det jag menar med att vinterträningarna inte fokuserar på prestation är att man tränar hästen i ett uppbyggande syfte endast.

• Jag kan behöva träna banhoppning och jag förbättrar min känsla inom banhoppningen genom att hoppa bana. 💙

• Men om jag tar ett helt pass där jag fokuserar på övergångar blir mina halvhalter bättre när jag hoppar banan. Samt hästen kommer upp mer på bakbenen.💛

Det är den gula delen jag syftar på under vinterträningen. Just övergångar är en övning du kan göra mycket av. Här är några övningar jag fokuserar på just nu:

ZAMBIA Z 🕊

❄️Pulsa i snö

Detta måste man ha i åtanke med att det inte skall göras för länge eftersom det är väldigt jobbigt. Skritten skall inte underskattas i detta arbete, 15 minuter skritt är ett bra styrkepass.

Man kan också välja att stärka en specifik gångart med hjälp av att pulsa i snö. Min Aprilia som är hopphäst har korta pass galoppträningar i snön. Men vi passar även på att stärka alla gångarter eftersom hon bara är 6 år 2023.

🐎Hoppa serier

Hoppa serier är väldigt bra styrketräning som göra dels för att förbättra språngkurvan, men också i styrketräningsyfte. Det är en övning som inte skall göras för mycket av, men kan göras färre gånger men vid fler tillfällen

Det är även bra för att stärka självförtroendet hos både häst och ryttare för att man får hjälp av hindren före för att komma in rätt. 

💪Galoppbommar

Galoppbommar kan man träna väldigt brett. Mina favoriter är att sätta X antal galoppsprång mellan 2 eller 3 bommar. En kontrollerad galopp som både är snabb att justera och aktiv är det en hoppryttare strävar efter. Därför tycker jag galoppbommar är superbra.

Medans man tränar galoppbommar övar man också på att hålla hästen rakriktad.

Galoppbommar är en övning som du kan göra mycket av. När man håller hindren lågt så sliter det inte lika mycket på hästen som att du skulle hoppa stora hinder. Därför föredrar jag bommar på marken eller upphöjda bommar för att jobba markarbetet.

Det var lite av de jag jobbar med Aprilia nu under vintern. Hoppas någon fick lite inspiration av de🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: