Att höja sin lägsta nivå…

För två veckor sedan var vår Holländska tränare här och Grodan fick äntligen komma i vagn igen. Han var då inte körd sedan i början av juli. Vi konstaterade att upplägget med tömkörningen fungerat riktigt bra och att med lite tid så kommer även det uppsuttna jobbet ge resultat. Uppsuttet har ju aldrig varit någon prioritet utan har kommit till nu på slutklämmen. Han var oförskämt fin och avslappnad under träningshelgen.

Igår ställde vi upp i klubbmästerskapet på hemmaplan. Målet var att miljöträna och att bara genomföra en precisionsbana och ett dressyrprogram lika avslappnat som på träning.

Vi kan väl säga att det målet uppnådde vi inte!!!

Miljöträning fick han iaf. Men Grodan taggade på alla cylindrar och avslappnad var inte direkt det ord som dök upp i mitt huvud någonsin under gårdagen 🙈. När Grodan varvar upp på det här viset så faller han väldigt lätt in i gamla vanor. Positivt för dagen var att han faktiskt inte la sig på bettet. Det gör mig väldigt lycklig, för är det något jag kämpat med att jobba bort så är de det. Däremot var han slingrig som en orm och högerbogen körde sitt eget race. Det gjorde inte saken bättre att vi inte kunde köra fram som jag önskat, så vi hade ingenstans att göra av energin och ingenstans att försöka lägga oss på en större volt utan en massa hästar i närheten.

Men vi lyckades faktiskt att ta oss igenom precisionsbanan utan att ha ner några bollar. Ett par tidsstraff fick vi ta eftersom vi skulle köra två stycken trekanter i högersväng. Där vek sig Grodan nästan dubbel för att så fort han rätades upp fjonga iväg som en sten ur en slangbella. Inte den lättaste uppgiften att reda ut när man ska pricka en port 🤦‍♀️.

Dressyren hade samma förutsättningar angående uppvärmning. Jag försökte köra så noggranna vägar jag kunde med en häst som var som en slingrig orm, eller kanske är slingrig banan en bättre beskrivning, och bara ville gasa iväg.

Ibland ska man dock ha turen på sin sida och även fast vi var långt ifrån vårat bästa idag så hade vi mindre fel än andra och knep därmed klubbmästerskapets 1:a plats för häst 🥇🏆🦄❤️.

När jag jämförde dressyrprotokollet från förra året så noterade jag att vi trots allt sänkt våra straff. Så totalt sett har vi höjt vår lägsta nivå 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: