Målet är att hitta den bästa möjliga lösningen för oss och hästarna just nu!

Dagarna blir kortare och mörkret kommer tidigare för varje vecka. Nu är det inte längre någon mening med att jaga dom sista ljusa minuterna på em för att hinna ut o träna innan det är mörkt. Nu åker man till och från jobbet med helljuset på 😊

Visst kan man köra med pannlampa eller extra ljus på vagnen, men vi har inte gjort det än. Det är inga problem för hästarna att se i mörkret, utan det är vi som vill ha bra sikt.

Som tur är har vi en stor gårdsplan med belysning, som det går att både rida och tömköra på. Det är inte heller långt till ridbanan där det också finns bra belysning.

Hur tänker vi kring träningsupplägget nu? Vi tar vecka för vecka och försöker få in alla pusselbitar och att det blir variation för både oss och hästarna

Styrka – kondition – koordination – återhämtning – massage 

Sussies uppbyggandeträning på töm eller med sadel – 2 gånger i veckan och 2 pass i vagn.

Ja det varierar beroende på underlaget, vilken träning vi kan utföra. Vi har haft möjlighet under hösten att få köra på en stubbåker som ska plöjas senare. Det har varit jättebra och då har även Demo fått gå lite tuffare motionspass tillsammans med Tenzing. Vi har blandat den träningen med intervaller i backen och lugnare motionspass efter grusvägen. Var vi kör beror helt på vilket väder det har varit, speciellt nu när det regnat mycket då är det för blött och mjukt på åkern. Men skogsvägarna är perfekta istället.

Greyzone behöver ett helt annat underlag (sand) just nu än det vi har tillgång till hemma, för att kunna träna styrka och fart. Han utvecklas fint och vi hoppas det blir kval snart. Det har tagit lång tid för honom att bli tillräckligt stark, eftersom han är en riktigt stor herre. Det går inte att skynda på, utan det får ta den tiden han behöver. Vi vill att han ska hålla och vara frisk länge.

Nu ser vi framemot en vinter med förhoppningsvis lite snö och fina dagar.

Stall stenbacken önskar er alla en trevlig helg 🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: