Träna SWUS i din närmiljö

De flesta uppbyggande övningarna går att jobba i din närmiljö och tränar du i skogen får du dessutom fördelen med den kuperade terrängen.

Nu när hösten är här och underlaget blir hårdare och isigare så inventera i din närmiljö runt ditt stallet och hitta dina träningsplatser.

Rakriktning på grusväg

Elettra Sonedotters Utegym

Elettra har i sin skogshage gjort ett gym för att träna styrka och koordination. Går över, gör halter framför och över bommarna i en uppförs eller nerförsbacke.

Halt framför bom i uppförsbacke

När hästen själv får välja

Enhörningens Utegym skapad av Anna Wiik

Alicia & Mist i kuperad terräng

För två år sedan fick mitt barnbarn Alicia förmånen att starta sin Ridutbildning på fina hästen Mist (RIP). I ett av passen fick hon rida på Mist tillsammans med Anna och Ella. Anna hade byggt gymmet med olika bommar och stockar som ligger i Oliveira la mönster. Här fick Alicia känna naturliga lyft och svängar. Medans Annas båda hästar fick jobba styrka. Anna instruerade och jag dokumenterade.

Anna rider först Alicia följer efter över bommar i uppförsbacke
Volt runt träd
Mitt i skogen en labyrint

Kom håg att den uppbyggande intervallen gäller även här, fler upprepningar åt det svåra hållet. Ex volt runt ett träd där hästen har svårare att göra en högervolt. Högervolt, Vänstervolt och avsluta med en Högervolt. Eller 6 högervolter och 3 vänstervolter. Känns hästen lika i volterna gör lika många.

Om du inte har nära till en skog kan du använda stallplan, hage eller vägar för dina uppbyggande övningar. Jobba för hand, rid eller tömkör. Du får då fler möjligheter att jobba uppbyggande träning om du har nära till träningsplatsen.

Uppbyggande Böcker

https://swforsaljnings-butik.quickbutik.com/

Lycka Till med Uppbyggande Träning i din närmiljö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: