Hösten är här och nya utmaningar likaså

Hösten gör sig påmind genom att överraska mig med det tidiga mörkret som kommer. Hög tid för att komma ihåg att ta på grabbarna i Stall Galant sina refleflexer vid träning. Det har inte gått många dagar av mörkret och redan nu har jag stött på en utmaning, kom ihåg reflexer.

Uppåt spiralen med JV Witorio och Megalo har inte slutat att snurra men den har dock fått sig några skarpa törnar. Törnar som jag helst hade hoppat över men som jag nu måste lösa. Målet är att lösa det under hösten och vintern så vi är på G i vår till 100%.

Inna jag går in på vilka törnar vi stött på tänker jag återkoppla till er trogna följare gällande ”pay and trail” grabbarna var iväg på. Jag nämnde det lite kort i mitt förra inlägg att planen var att JV Witorio skulle få åka på ”pay and trail”. Vi verkställde planen och det var en överladdad Virre som gick in på trail banan och allt som hette avspändhet, det hade han glömt bort. Vi genomförde mönstret men inte riktigt enligt plan. Vi missade den viktiga och stora delen avspändhet. Hans följsamhet var det dock inget fel, så det var ju skönt. Megalo var också med och även han var lite för uppspelt men lugnade sig efter en tid och genomförde mönster betydligt bättre. Matte köpte en varsin rosett till sina grabbar. Megalo gav sin rosett till sin handler Ewelyn. Virre fick inte sin rosett för väl genomfört mönster utan för livet och framtiden.

Lyckan efter ”pay and trail”med Virre var stor men dock omkullkastades den efter några dagar av att Virre kom in halt. Tack och lov inte på sitt höger fram men dock på sitt höger bak. Han var tydligt svullen runt kotan samt en bit upp på skenbenet. Blev några extra dagar med enbart motion i hagen. Det försvann tack och lov på mindre än 36 timmar men mycket hans snurra i huvudet oavsett. Utöver det så rullar träningen på men vi ändrat lite genom att ha lagt in något nytt. Virre har hela sitt liv haft utmaningar med sin balans i sin kroppen. Nu är den mycket markant vilket gör att jag har lagt till träning som skall ge honom lite mer kroppsmedvetenhet samt ökad corestyrka. Tanken är att det skall hjälpa honom på ett skonsamt sättet hitta sina ”små muskler” som göra att han kan korrigera och stabilisera, så att de stora musklerna kan jobba obehindrat. Mer om detta kommer i ett annat inlägg.

Megalo tränar även han på mycket bra men vi sitter fortfarande fast i sadelträsket. Önskar verkligen att jag kunde hitta en sadel som passar honom och mig. Jag trodde jag hittat det men jag hade fel. Megalo spänner sig även i denna sadel vilket gör att hans störning vänster fram kommer tillbaks lite. Bara inse att det är dax att leta igen. FY!!! Men men, bara att gilla läget och planer utifrån förutsättningarna. Nu blir det fokus bygga vidare men med lite mer Tömkörning för att skona ryggen. Målet är att leta sadel under hösten och vintern och planen är att vi skall ha hittat en till våren. Skam den som ger sig…även om jag börjar tappa hoppet lite…

Utöver en hälta på ett höger bakben och att jag befinner mig i sadelträsket igen så känns det som om det fortsätter att rulla på för deltagarna i Stall Galant. Planerna för hösten och vintern ändras utifrån förutsättningarna vi ges men det finns även planer på förändring. Förändringar som kommer vara positivt för Stall Galant. Vi lämnar förändringar som en cliffhanger till nästa inlägg och fortsätter tills dess med vår uppbyggande träning med talesättet: ingenting är omöjligt som ledstjärna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: