Vad ska man säga…!?!?

En onsdag eftermiddag ringde min bättre hälft och upplyste mig om att Grodan var halt och han hade tagit in mina hästar innan han for iväg på jobb. Själv var jag kvar på ett jobb och hade någon timme kvar innan jag var hemma. Det som ändå slog mig var att om han sett det – då måste han vara halt!

Väl hemma konstaterades att hästen var trebent och gick så illa att vi befarade en fraktur. Med lite hjälp kunde vi baxa in hästen i lastbilen och rulla iväg till strömsholm.

Många timmar senare sattes hästen i boxarrest med gipsad hov. Röntgen visade tack och lov ingen fraktur men tyvärr hittades ingenting som kunde förklara hältan. Ingen hovböld kunde heller lokaliseras.

Men efter 6 dagar på box så var det plötsligt ett hål i hoven när jag skulle byta gips och hästen var ohalt. Så glad man kan bli över en hovböld 😁

Nu råkar det ju också vara så att jag VET hur det blir när Grodan ska ut i hagen igen. Han sköter sig väldigt bra på box, det är inga problem att promenera med honom trotts att han stått inne en vecka, MEN att släppa honom i hage brukar framkalla ett och annat…. Han fick gå ut i en mindre hage som start 🙄

I samma veva smög vi igång träningen igen. Jag är tacksam att jag valde att sätta igång honom i töm för risken att jag hamnat i en annan kommun när han gjorde sig av med allt överskott var överhängande.

Nu är ordningen återställd för den här gången. Grodan går tillsammans med sin Eddie fast han faceplantade när de släpptes ihop. Lyckligtvis utan skador.

Lagom till vi hade startat upp träningen igen så blev jag sjuk. En repris på det som fick mig att tillbringa en tid på sjukhus i april. Denna gång utan sjukhus men med en dunderkur penicillin. Och som en extra käftsmäll fick jag också en rejäl förkylning 🤧.

Trotts allt har vi ändå fått till en del träning, främst i töm och fast den tänkta planen gått käpprätt åt pipsvängen så har Grodan ändå utvecklats. Han är mer balanserad och känns stadigare, och även om vi har långt kvar så kommer vi ändå stadigt framåt. Nu blir det paus måndag till fredag då jag ska vara på annan ort. Sen hoppas jag att vi kan träna vidare 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: