Hur jag tränar min 18 åring

Nu när Sonja har blivit äldre så har vi lagt om träningen lite. Vi sitter inte och nöter på saker som vi redan kan då jag inte vill slita på henne som tex travökningar. Jag rider inte heller lika ofta på banan då det är lite stumt där just nu utan rider mer på åkern där det är mer svikt.

Jag har även börjat med att stretcha henne inför varje ridpass så hon redan är lite mjuk i kroppen när jag börjar. Tycker det har blivit stor skillnad sedan jag började göra detta speciellt i bytena som vi har haft lite svårt för men nu känns dom väldigt lätta.

Sonja får väldigt sällan bara står utan på sina vilodagar får hon oftast skrittas ut i skogen eller gå en promenad. Just för att äldre hästar kan bli väldigt stela av att stå.

Nu i helgen var det äntligen tävling igen efter att inte ha tävlat sedan SM. Jag hade inte alls så stora förhoppningar men Sonja går in och levererar personbästa i Int 1 på 65,2%. Så himla nöjd över henne och vi fick till en lugn och fin ritt utan större missar🌟

Vi skulle även ha tävlat idag men valde att avanmäla för att vi fick till en sån bra ritt igår så idag tar vi det istället lite lugnt och sedan tränar på för att bli ännu bättre💪🏼

Följ mig på Instagram för med uppdatering🌟

https://www.instagram.com/aliciaharrtmann/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: