Poff så var det höst…

Grodans öga har varit en lång följetong och skapat en del huvudbry. Efter provtagning och mycket diskuterande där vi försökt hitta en lösning som är bra för Grodan, men som oxå ger honom en chans att kunna tävla. Det där med mediciner och tävling är ju inte lätt.

Nu har vi kommit så långt att vi har hittat en ögon gel som fungerar bra för hans öga och som även fungerar för tävlingsbiten. Nu kan vi bara hålla tummarna för att det fortsätter fungera. Om inte…. ja, då får vi klura vidare. Att hästen ska må bra är prio 1.

Under augusti har vi sakta smygit igång träningen igen. Till en början mest i töm och senare även uppsuttet. De senaste två träningarna för Sussi så överraskade han rejält. Så nu kan vi bocka av ett par saker till på listan ✅️.

För att inte krångla till det för min häst så fortsätter vi träningen på samma vis hela september. Vi nöter våra 100 halter på töm, gärna i utomhuset. Uppsuttet har vi åttvolter och bakdelsvändningar på schemat och även trav på raka spår. Vi är utomhus så mycket det går, men plötsligt över en helg så känns det verkligen att hösten är här. Mörkret kommer tidigare och de ljumma sommarkvällarna är ett minne blott.

Ibörjan av oktober får han en vecka återhämtning för att smälta det nya. Upplägget med en veckas paus efter lite nötande av nya saker passar Grodan väldigt bra.

Efter det börjar det bli dags att sätta i vagn igen. Förhoppningsvis blir det en rolig vinterträning då vi har lite mer verktyg att leka med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: