Promenader, tömkörning, pollenkollen och WE

Våren kom med stormsteg och lyckan var total. Dock blev lyckan kortvarig för det vanliga bakslaget med snö och kyla som vanligt. Det fanns dockan positiv sak med kylan och snö, mindre pollen. Med vår värmen blev pälsfällningen ett faktum, nu är det hår överallt. Mycket händer och sker nu, men hur går det då?

Tiden går fort när man har roligt brukar man ju säga. Och visst går tiden fort, snart är det sommar! Som jag skrev i mitt förra inlägg så har Virre fått börja gå på promenader. I skrivandets stund så promenerar vi varann dag, ca 35-40 min. Detta skall vi göra fram till v.14 för att sedan börja tömköra samma sträcka och då börja jobba med halter samt förflyttningar sidvärts . Vi kommer fortsätta att enbart jobba rakt fram. Jag kommer att varva tömkörning med promenader, och vid promenaderna är tanken att även ha sadel på. Sakta,sakta bygger vi vidare. En uppsittning känns nu mycket nära. Vi får se när det sker?!

För Megalo är våren jobbig, inte lätt att vara pollenallergiker. Vi har påbörjat vaccination mot hans allergi men det tar minst ett år innan den eventuellt ger märkbar effekt. För stunden så får Megalo antihistamin mot sina symtom på pollen och det ger önskad effekt. Alla symtom försvinner inte helt men de minskar markant och han behöver inte slå med huvudet hela tiden. För att ha koll på pollen så följer jag pollenkollen slaviskt för stunden, allt för att kunna hitta något mönster.

Megalos träning går bra. Han utvecklas mycket positivt i WE och målet är att kunna starta en tävling i år. Dock måste vi först hitta en sadel och det går mindre bra. Den utprovade sadeln jag köpte har inte fungerat alls. Sadel skall enligt konstens alla regler vara bra men det tycker inte Megalo. Att skritta i den går bra men han slappnar inte av i traven och galoppera det gör han inte. Så det är bara att lyssna och leta vidare. Skam den som ger sig.

Nu väntar jag, Virre och Meglo att vårvärmen skall komma tillbaks. Under tiden vi väntar kommer vi fortsätta att träna på som planerat och hoppas att turen är på vår sida nu. Ingenting är omöjligt fortsätter vi att tro på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: