Kan det verkligen hända något med hästen på fyra veckor?


Det finns inget ”quick fix” när det gäller att jobba med hästen. Det handlar om långsiktighet och tålamod. Det är min bestämda åsikt. Men med uppbyggande träning kan det faktiskt hända saker på bara några veckor. Genom att vara fokuserad och metodisk kan din häst utvecklas praktisk taget framför dina ögon. Det handlar om små, men fullt synbara steg. 

Min allra första häst och hästägare som jag hjälpte att komma igång med uppbyggande träning gjorde mig mållös när vi hade avstämning efter drygt fyra veckor. Hästen hade transformerats från en trött, lite likgiltig häst, till en stolt, mycket glad häst. De enkla uppbyggande övningarna hade stärkt hästen både till kropp och själ. Fantastiskt, eller hur.

Enkla övningar stärker hästen mer än du kanske tror

Samma sak upplevde jag med den senaste i raden av hästar som jag har börjat jobba med. När vi träffades första gången slog hästen i hovarna i nästan varenda bom han klev över. Klopp-klopp-klopp-klopp. Fyra veckor senare lyfter han hovarna över bommarna, inte ett enda klopp. Jag påpekar det för hästägaren, som svarar ”ja just det, jag hade glömt att han alltid slog i hovarna förut”.

Med två bommar kommer du långt med uppbyggande träning

Det här är bara två exempel på små steg som visar att det faktiskt händer något på kort tid. Så det gäller att hänga med i hästens utveckling och det gör du genom att löpande dokumentera. Skriv dagbok. Ta foton och filma åtminstone en dag i månaden. Annars kanske du missar att det händer små, men viktiga saker med din häst på bara fyra veckor.

Hästmassör Pia Schiller

https://pia-schiller.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: