En halvhalt

Nu har äntligen tävlingarna dragit igång igen och jag hoppas på ett riktigt bra och roligt 2022 med mina fina hästar.

En sak man inte ska glömma när man rider dom första starterna på året är att man kan behöva några starter i kroppen på både häst och ryttare. Man kan lätt tänka att man ska visa resultat efter vinterträningen då man kanske har tränat på lite svårare saker och känner att det har gått mycket framåt. Men sen när man väl startar på våren så går det inte alls lika bra som man har tänkt sig. Det kan vara att hästen är för spänd och man inte kan utföra rörelserna på banan, den kan vara tittig eller bli lite introvert och inte vill samarbeta osv. Därför tror jag att många kan behöva några starter i kroppen innan resultaten kommer.

Fina Ru från våran senaste start tillsammans

En annan sak som kan ställa till det är om man har ston som oftast är som mest brunstiga under våren. Dessutom blir många hästar känsligare när de fäller hår och allt detta kan göra att de blir känsligare för skänkeln, lite introvert eller mer utåt agerande och blir lite ”bråkiga”. De visar helt enkelt att de inte riktigt trivs med tillvaron.

Jag och Sonja skulle ha startat säsongens första tävling förra helgen men då hon är mitt uppe i både brunst och pälsfällning känner jag att säsongsdebuten kan vänta ett litet tag till. Känner även det på både Bella och Ru som också är mitt uppe i brunst och pälsfällning. Man kan behöva tänka om lite då och kanske bara jobba lite basic ett tag så dom kan känna att det är lite lättare när det kanske tar emot lite av brunsten och pälsfällningen.

Det kan också vara bra att jobba med den mentala träningen såhär i början på året. Jag behöver själv gå tillbaka och träna mental träning då jag ibland kan sätta för hög press på mig själv så därför är det jättebra att påminna sig själv lite här i början på tävlingssäsongen att jobba lite mental träning. Det har hjälp mig oerhört mycket att tex komma tillbaka efter en svacka eller en motgång. Jag kan rekommendera en podd med Johanna Lassnack som heter En Mental Halvhalt där finns det många avsnitt som man kan få inspiration av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: