Livet med hĂ€star đŸ„°

NĂ€r det Ă€r vinter lĂ€ngtar man till vĂ„ren och sommaren, för att slippa is och kyla. Det man glömmer Ă€r att nĂ€r vĂ€rmen Ă€ntligen Ă€r hĂ€r sĂ„ kommer alla knott, mygg, flugor och BROMS ocksĂ„, som gör bĂ„de oss och hĂ€starna otĂ„liga. 

Under nÄgra veckor blev det riktigt varmt och hÀstarna fick stÄ inne och vila flera timmar mitt pÄ dagen. TrÀna gick det bara att göra tidigt pÄ morgonen eller sent pÄ kvÀllen.

Greyzone har varit till MÀlarkliniken tvÄ gÄnger och fÄtt hjÀlp med sina tÀnder. NÀr dom permanenta tÀnderna vÀxt upp helt sÄ hoppas vi att det blir bra, men det Àr ett tag kvar och nÀsta kontroll blir i december. Som tur Àr har han inte nÄgot besvÀr med att ha bett i munnen och vi har kunnat trÀna pÄ utan problem.

VÀgarna hÀr hemma har varit hÄrdare Àn betong pga det torra och varma vÀdret. SÄ vi har lastat och Äkt in till travet eller till Olle Alsén.

BÄde Tenzing och Greyzone har trÀnat pÄ bra. Man blir sÄ glad nÀr en gammal hÀst som Tenzing Àr (11 Är) bara blir finare och starkare, men framför allt visar han glöden och viljan att tÀvla. Han har gjort flera riktigt bra lopp och vi Àr jÀttenöjda.

Greyzone vÀxer i kroppen och har blivit starkare. Vi kÀmpar pÄ och hoppas han Àr redo för kval snart. I tömkörningen har han fÄtt mer koordinationsövningar och gör det riktigt bra.

Demo Ă€r Tenzing PT i första hand, men han Ă€r Ă€ven vĂ€rldens snĂ€llaste ponny ❀ Förutom vĂ„ra barnbarn Nils och Elma har Demo nu lyckan att fler barn vill komma och rida.

Hannah med sina flickor Maja och Stina. Caroline med sin flicka Calise och hennes kompis Tove. Johanna med sin flicka Vera.

Demo Àlskar att jobba och trivs sÄ bra med alla barn. Anna tömkör en gÄng i veckan och vi försöker Àven hinna köra honom med vagn dÀremellan.

Kjell och Tommy kommer pÄ regelbundna besök och kÀnner igenom hÀstarna.

Nu önskar vi er alla en skön höst

Stall Stenbacken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg pÄ WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: