Min debut på en ny klass och tankar om hur man går upp en klass

För ett tag sedan debuterade jag och Zigge 1,10. Så jag tänkte dela med mig lite hur jag tänker när man debuterar en ny klass och någon film från min debut😊

Jag har länge haft i åtanke att debutera 1,10 men det blev inte av förens för någon vecka sedan. Varför jag har valt att vänta på min debut är för att jag vill uppnå känslan av jag känner mig säker och att jag kan föra över en bra känsla till min häst, även fast svårigheten på banan ökar.

Det jag gjorde när jag bestämde mig för att debutera en ny klass var att berätta för min tränare och dom hemma att jag vill debutera 1,10 snart. För att dom runtomkring mig (mitt team) kan hjälpa mig och därför måste dom veta om vad jag vill uppnå.

Kommunikationen med ens tränare är därför mycket vikit. Din tränare skall veta om att du vill debutera en ny klass och ni ska tillsammans jobba mot det målet. När din tränare vet om vad du vill uppnå kommer han/ hon höja svårighetsgraden på träningarna så att du kan komma närmare ditt mål (debut). Om du har en bra utbildad tränare så är han/ hon även van vid att se många ekipage så han/ hon vet vad som krävs för att komma till den klassen du vill upp till.

Du kan fråga din tränaren om han/ hon tycker att du och din häst är redo för debuten. Om han eller hon inte tycker det fråga vad ni behöver träna mer på.

Mycket bra att fråga sin tränar vad man ska jobba vidare på tills nästan gång man ses. För man måste komma ihåg att jobbet du gör hemma är det viktigaste jobbet. Din tränare är till för att visa dig vägen. Men det är du och din häst som måste göra jobbet själva.

Man ska inte heller vara rädd att fråga dom man ser upp till. Man kanske följer någon som man tycker rider bra och har bra hästhållning. Den personen kan man också fråga om hjälp och tips.

Ett av de jobben jag gör hemma

Som jag skrev tidigare så är det jobbet man gör hemma som är viktigast. Det man måste komma ihåg är att man måste variera arbetet hemma. Tex du har jobbat på ett visst sätt och det har tagit dig hit där du är idag. Men nu har du ett nytt mål och vill jobba mot det målet. Så alltså måste du göra något annorlunda i din träning. För om du fortsätter träna på samma sätt som du gjort innan tar det dig där du står idag (alltså inte framåt).

Min debut

Jag valde att min debut skulle vara på en Pay and jump, där jag bara ”tävlar” mot mig själv. Självklar hade jag ett mål med tävlingsträningen och det var att komma runt banan i ett lugnt och avslappnat tempo. När man gör något nytt vill jag att det ska kännas så avslappnat som möjligt och att man inte ställer för höga krav på sig själv eller hästen.

Min debut gick som planerat och det var att jag skulle hoppa 1 m innan 1,10 för att få en bra känsla och sedan gå in i 1,10 och göra samma sak. I 1 m klassen var jag felfri och i min debut rev vi ett hinder. Men jag känner mig väldigt nöjd och vi uppfyllde mitt mål att ha en bra känsla🥰🥰

1,10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: