Team Stenbacken

Äntligen lite sol och värme ☀️ efter en blåsig o kall vår så vände det snabbt, från att ena dagen gå i fodrad jacka till att i nästa dag gå i linne.

Här kommer lite uppdatering kring hästarna….

Vi börjar med stallet minsta charmtroll Demo

Anna tömkör honom varje vecka och tränar för Sussi en gång i månaden. Dom har utvecklats massor. Demo älskar verkligen när han får jobba. Nu är det fokus på övergångar, korta och länga steget bl a.

Vi har nu fått glädjen att hälsa Johanna och hennes barn välkomna till vårat team. Dom kommer och pysslar, rider mm. 🥰

Greyzone

Vi tränar på med tömkörning en gång i veckan. Nu håller han ihop sin stora kropp lite bättre mellan växtperioderna och vi har börjat med övergångar i skritt, halt, backa två steg, skritt osv. han får även jobba på böjda spår o rakriktning. Han går i vagn varannan dag. Vi växlar mellan långa skritt o joggingpass hemma och att köra på den preparerade slingen inne vid travet. Han har svårt med balansen i kurvorna och har inte riktigt förstått vad allt går ut på inne på ovalbanan, men vi kämpar på och det går iaf framåt. Han har problem med sina tänder, våran veterinär kommer regelbundet och fixar tänderna på honom och dom andra hästarna, men vid senaste kontrollen hade två tänder växt upp lite fel. Så nu har vi fått en tid på Mälarkliniken hos en specialist.

Han har iaf inte ont av bett i munnen som tur är. Men det måste åtgärdas.

Tenzing

Känns jättefin för dagen och går framåt i formen för varje start han gör. Han är mjuk och spänstig. Vi tömkör uppbyggande mellan starterna och mjukgörande inför start. Anders är den som kör honom i vagn och jag tömkör.

Lördag den 12juni var Tenzing med i ett lopp på Rättvik. Det ingick i Juniorchansen och Ronja Wahlund styrde till en fin 2plats 👏🌟🤩 så roligt

Sussi kommer en gång i månaden och tränar oss. Hon är en stor pusselbit i vårat team. Hon ser direkt var den svagaste länken är, ger oss övningar som bygger och stärker upp hästen. Om du vill veta mer om hennes filosofi, kan du köpa hennes böcker om uppbyggande träning, dom kan vi varmt rekommendera och är bra att ha när man lägger nya träningsplaner….

Ha en skön sommar önskar vi på 

Stall Stenbacken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: