Dumma fåglar & galna hästar…

I vintras trampade Grodan sig i kronranden vilket sedan resulterade i en hovspricka. Att den skulle ställa till problem framåt sommaren var jag redan då förberedd på. Nu är vi där! Därför införskaffades ett par barfotaboots vilket jag varit sugen på att prova ett tag då jag helst inte vill sko honom om jag inte måste. Valet föll på ett par scootboots.

I samma veva som sprickan började bli ett problem så lyckades Grodan med bedriften att i 290 knutar väja för två flaxande duvor och halka på en sten. Just då såg jag alla drömmar gå upp i rök, men ganska fort kunde vi konstatera att hästen är hel men han drog på sig en liten sträckning.

Till en början rörde han sig väldigt stelt och fick 10 dagar på metacam och under ca 2 veckor gick vi bara promenader i snöre. Nu har vi ökat på tiden och övergått till tömkörning vilket uppskattas av Grodan som är pigg och alert och jag kan inte se något konstigt i hur han rör sig. Men vi fortsätter att skritta i töm någon vecka till. För att göra något nyttigt så tömkör vi i maratonhindren. Då får han någonting att tänka på och dessutom så är det bonus att han har sett dom från ”insidan” innan vi ska köra hindren i vagn 👍😊.

Eddie jobbar på och vi inriktar oss på koordination. Han har en jättefin bakdel och en fin framdel. Var för sig jobbar de rätt. Problemet är att de inte riktigt kommunicerar med varandra 🤷‍♀️. Så kort och gott kan man säga att han nu går en språkkurs i kommunikation mellan kroppshalvor.

För variation så får han jogga fritt på ridbanan. Han har nu börjat välja galopp mer och mer.

Innan vi kan komma vidare i hans utbildning så måste kroppsdelarna samarbeta, så där ligger vårt fokus nu 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: