Att välja tränare

Det är mer regel än undantag nu för tiden att jag hänger med Matilda när hon jobbar, oftast som chaufför. Jag har tittat på otaliga träningar där hon både håller lektion och tränar hästar i ridning och tömkörning.

En sak som slår mig efter alla timmar jag sett henne arbeta är sättet hon möter varje häst och ekipage på. Oavsett om man är ung eller gammal, tränad eller otränad, om det är första gången man möts eller ett ekipage hon träffar regelbundet så lyckas hon alltid möta varje häst och person på deras nivå. Och det med ett engagemang, intresse och en glädje som är få förunnat.

Det är det i alla fall vad jag vill ha av en tränare. Det vill säga ett engagemang och intresse för min och min hästs utveckling mot mina uppsatta mål. Därför tycker jag även att det är viktigt att man även berättar för sin tränare vad man siktar mot och vad man behöver hjälp med för att nå dit. Låt din tränare bli en del av teamet runt din häst, det är trots allt de som hjälper dig och din häst i rätt riktning. Oavsett vad man har för mål eller vilken nivå man befinner sig på så ska man bli bemött och få lika mycket engagemang som någon annan.

En annan sak som jag brukar tänka när jag ska prova att träna för en ny tränare är att man ger det några gånger. Man kan inte få ett helt system som är nytt både för mig och hästen att fungera på en timme. För så är det ju, varje person har sitt eget system som man tränar efter. Det brukar krävas några lektioner innan både jag och hästen förstår, grundläggande, hur systemet funkar. Först då tycker jag man kan göra en utvärdering och besluta sig för om det passar mig och min häst eller inte. Ett system passar inte alla hästar eller alla ekipage och det är inte speciellt underligt i min värld. Vi alla är ju olika, det är inget konstigt med det.

I slutändan så vill i alla fall jag hitta en tränare som är mer som Matilda: glad, intresserad och som tror på mig och min häst.

Foto: C. Goingberg Photo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: