Redo för rock’n roll

Under hela förra året så hade jag en överdrivet lång rehab plan för Eddie. Inte bara kroppsligt utan också mentalt. Han har varit som en bergodalbana med toppar och dalar hela tiden. Ska jag vara ärlig har det varit fler dalar än toppar och mer än en gång har jag varit redo att ge upp. Men så har jag funderat lite, kavlat upp ärmarna och nött vidare. Först nu i år har det börjat hända saker och vi har kunnat ha lite kontinuitet i träningen vilket har gett lite bonusresultat 😁.

Det var länge sedan vi hade någon form av struktur i träningen utan allt har handlat om dagsform. Nu har jag kommit till stadiet att jag gjort en väldigt flexibel veckoplan. Vi tar en vecka i taget och ser vart det leder men åtminstone har vi hittat den röda tråden som fungerar och förhoppningsvis kan vi hålla den 🤷‍♀️.

En dag i veckan ägnar vi åt träning lös på ridbanan. Eddie får sprattla loss samt att vi jobbar med övergångar mellan trav och galopp. Helt utan krav, tanken är bara att han ska hitta sin kropp framförallt i galoppen. Som bonus blir det pulshöjande 👌.

Och en dag i veckan har vi påbörjat inridning på nytt 😁

Jag är Eddies trygghet på backen och hänger i stort sett bara med i andra änden av snöret. Vi tar det sakta men säkert.

Resterande dagar varvas med tömkörning och annat arbete för hand. Ofta med equiband och då endast magbandet.

Några veckor till kommer jag upprepa samma sak innan det är dags att utvärdera vad som ska ändras eller bara ökas på. Eddie är min ”lilla” klumpeduns som ibland är drygare än fågeln i kalle anka på julafton. Men då och då visar han vad som finns i hans register och då kan man ju inte låta bli att jobba vidare 🤷‍♀️😅.

Grodan hamnade kort efter senaste inlägget i sjukhage med en blödning under bogbladet.

Där tillbringade han 23-dagar och fick då bara gå korta promenader. Han friskförklarades av veterinären efter 18-dagar och då fick vi några extra dagar att aktivera lite mer innan han slussades ut i en lite större hage.

Just nu håller vi på att öka på träningen successivt och framförallt i töm. Han är överladdad och snabb som en vessla 🙈. Men igår så fick han sadel på och så gick vi en promenad. Jag tryckte ner en hjälm på skallen utifall vi skulle få feeling. Och självklart fick vi det 🥳. Jag satt upp synnerligen osmidigt och så fick han bära mig samma vända som vi nyss gått. Väldigt pigg liten häst – men också en väldigt glad och nöjd liten häst. Tanken är att han ska ridas 2ggr/v så det var väl dags att smyga igång.

Equiterapeut är inbokad för dom båda i veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: