Greyzone

Det är nu drygt 6 månader sedan Greyzone flyttade hem till oss den (13 sept) på Stenbacken.

Vi skyndar långsamt och ger honom tid att bygga upp sin stora kropp. Första veckorna jobbade han bara på töm, sen i okt började vi köra med vagn. Under växtperioderna är Greyzone som dom flesta unghästar… snubblig och har ingen kontroll alls på sin kropp. Man kan nästan tro att fram och bakdel inte sitter ihop. Koordinationen är inte som bäst när han busar runt i hagen och benen ser ut som en ojämn elvisp! För att minska skaderisken har vi satt på honom senskydd fram, boots runt om och hagskydd bak. Han går sen en tid tillbaka även ensam i hagen.

Det tar ju ett tag innan man lärt känna varandra och vi kan nu bara konstatera att om han har ont någon stans, visar han det väldigt tydligt och håller gärna upp hoven eller benet för att vi ska se att det blivit en liten skråma😊

Greyzone är en otroligt snäll och cool kille. När vi jobbar på töm, har han fått lära in lite olika koordinations övningar med bommar, koner och tunnor. I början fick han gå endast på raka spår, nu har han kommit så långt att vi jobbar på böjda spår och flyttar framdel 1 gång i veckan och en gång i månaden tränar vi för Sussie Widner.

Hela vintern har målet varit att ge honom den mängdträning som han tidigare inte fått. Vi har haft fina vägar hemma med snö och han har gått i vagn varannan dag. I början var det mest skritt o lite lätt trav i 7 km sen har vi ökat på vart efter han blivit starkare och nu går han 15 km i trav utan problem i 2 -3 min tempo. Det blev dock en ofrivillig vila på någon vecka över jul o Nyår när han hade problem med 6st lösa mjölktänder som inte ville lossna. Då blev det ett besök av Veterinären som fick ta bort dom.

Han har fått träna både med Tenzing och Demo som sällskap och ibland själv. Han vänder på huvudet eller vrider på örat mot mig och lyssnar på min röst, han känns trygg och stabil för sin ålder.

Vi har nu varit in till banan några gånger och tränat dom sista veckorna. Han förstår inte riktigt än vad det går ut på, men har visat att det finns både fart och spänst 😊 då slänger han upp svansen på ryggen och vill visa att han kan också ❤️ så nu börjar det bli dags för lite fartlekar och tempoökningar

Han får regelbundet träffa Kjell Brodin som ger massage, magnet o laser mm och Tommy Larsson som är kiropraktiker. Sen underhåller vi själva med massage och stretching.

Nu ser vi framemot en riktigt skön vår

GLAD PÅSK 🐣🐥☀️

Önskar vi på Stall Stenbacken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: