Kondition

Det här året har ju som alla vet inte varit ett vanligt år på något sätt .
Corona som gjort att vi alla (inte bara jag )haft svårt att ta del av en del träningar och främst saknaden av tävlingar har varit annorlunda , men det har för mig varit ett tufft år oxå pga personliga orsaker , jag har varit riktigt sjuk under så gott som hela året .

Mina hästar har fått stå tillbaka lite och unghästarna kommer komma lite efter men men det är som det är ! Dom ska förhoppningsvis vara med många många år
Nu mår jag (hjärtat)bättre och hoppas att det förblir så .

Det som märks på dom vuxna hästar är att kondisen är sämre än vad dom brukar ha . Fina i kroppen och muskler är dom och detta pga alla bra Widner övningar i uppbyggande arbetet . Dessa övningar har jag orkat göra och kunnat utföra trots min trötthet och orkeslöshet som jag haft .
Många fina övningar som stärker hästen kan man som ryttare göra utan att det sliter på ryttaren , något som är jätte bra även om man är frisk men kanske har många hästar att rida på en dag .

Ex på övningar labyrint , halter så många man kan få in på en viss sträcka , halter med bom , övergångar . Även utföra detta på marken i grimma och grimskaft .

Sen går alla mina hästar i stora kuperade hagar året om vilket känns skönt .

Nu när jag är friskare och starkare har jag lagt upp ett schema där vi jobbar på galoppen ute . Snön har äntligen kommit och det gör att vi kan utnyttja vägarna ,har en jätte fin väg på några km som jag låter hästarna sträcka ut på , jag tränar då min egen styrka att orka vara i lättsits en längre stund . Där jobbar jag även med att länga och korta galoppen . Dom ska kännas som ett dragspel ! Svara på små hjälper det älskar jag .

Hoppas vädret får vara så här och att alla får vara friska då har jag känslan att snart är vi riktigt på G igen 🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: