Träning i ur & skur

Alla tre hästarna har fått samma uppbyggande jobb på töm under hösten. Mycket för att Greyzone ska lära in och att alla 3 kan tränas samtidigt. Det har varit rakt spår över upphöjda bommar och övergångar mellan skritt-halt-skritt osv i backen utanför vårt hus.

Susanne Widner vår sponsor och tränare i uppbyggande tänket gav oss lite nya övningar att jobba med till nästa gång hon kommer.

Vi har nu tagit nästa steg i utbildningen med Greyzone. Han får träna dom små musklerna och koordination. 

1 g / v ska han göra övergångar mellan – aktiv skritt – halt -10 steg sakta – halt – aktiv skritt .

4 steg – halt- 4 steg- halt. 

1g / v ska han introduceras i utb. Skalan

Dom stora muskelgrupperna tränar han med vagn.

Tenzing fick fler uppmjukande och lösgörande övningar som  slalom 4 steg höger – 4 steg vänster osv. sen 2 steg höger – 2 steg vänster och en liten volt i båda varven. 

1g / v jobbas han utifrån utb. Skalan på töm eller under sadel.

Demo jobbar med samma övningar på töm som dom stora hästarna. 2g / v däremellan är han läromästare åt Elma och jobbas i vagn, vi har bra hjälp av Anna och Carolina

Vår mentor när det gäller trav är Olle Alsén och vi har fått möjligheten att ibland träna på hans fina anläggning med båda hästarna. Greyzone får träna ihop med andra 2-åringar och Tenzing med andra starthästar. Det är värdefullt för oss med alla tips och råd. Vi får även köra några av hans hästar och chansen att utvecklas som kuskar, det är vi så tacksamma för.

Tisdagar har travbanan kvällsöppet, då kör vi där tillsammans med vänner som har hästar i samma ålder / träningstempo som våra grabbar. Träningen blir så mycket bättre och roligare när man är flera.

Massage och stretch finns också med i kvällsritualerna

Grabbarna tycker det är skönt och visar tydligt var dom vill ha lite mer knådning. Varannan vecka kommer Kjell Brodin och går igenom alla. Han ger dom massage, magnet och laser om det behövs. Det känns mycket bra att ha Kjell i vårat team.

Nu knyter vi snart ihop säcken och summerar år 2020

God Jul och Gott Nytt år 

Önskar Stall Stenbacken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: