Gråväder och lera…

2020 – ett väldigt annorlunda år är på väg att ta slut.

För att sammanfatta året för hästarnas del så finns det mycket positivt ändå. Eddie läkte ut sin skada och har mognat mentalt. Jag har alltid varit lite rädd för stora hästar. Och då menar jag inte rädd just för storleken utan mer för hållbarheten. Eddie är en ganska klumpig/klantig häst och det hjälper ju inte direkt till för att hålla honom hel. Vi har massor kvar att jobba med, men tar en sak i taget.

Grodan har utvecklats enormt främst under hösten. Både i töm, i vagn och faktiskt även uppsuttet. Han går inte längre i baklås när han inte förstår. Vi tar det fortfarande väldigt lugnt och han tar stadiga steg framåt.

Jag avskyr november så mycket att det tar nästan hela december innan jag är på banan igen. I år lyckades jag hålla ut till mitten av november. Det dassiga vädret i kombination med lera hjälper inte till att hålla motivationen uppe. När sedan alla årets träningar blev inställda och jag ännu inte vet hur det blir fram till våren så var det lite som spiken i kistan.

Därav fick grabbarna vintervila. De har vilat helt i ca en månad och nyligen har jag börjat aktivera lite lätt och det fortsätter jag med resten av året.

Jag har ägnat en del tid åt att studera hur hästarna använder sin kropp I frihet. Både i hagen utan påverkan av något och i stallet, både utan påverkan och även hur de löser olika uppgifter som jag ger dom. Det har gett mig en hel del information om vad träningen för 2021 bör innehålla för att träna upp deras svagheter.

Jag har en grovplanering klar. Som vanligt är den rätt töjbar och flexibel och får anpassas efter dagsform och lite efter hur det kommer se ut med allting under våren.

Jag önskar er alla en God Jul 🎅även om den blir annorlunda och ett Gott Nytt År!! 🎆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: