Viktigt med återhämtning

Nu har Sonja fått lite vila från träning och istället fått återhämta sig. Sonja har varit så himla fin på de senaste träningarna och förtjänar verkligen lite vila. Sonja är i full tävlingskondition och hon är verkligen jättepigg nu när vi trappar ner på träningen ett tag framöver. Man får ju ändå vara glad att man har en sån pigg och glad snart 17 åring.

Vi var ju förberedda att tävla några till tävlingar i år med de blev ju inställda så i år fick det bli en återhämtnings period lite tidigare än vad planerat. Vi lägger ju såklart in återhämtning perioder mitt i tävlandet också men då inte så länge.

Under återhämtning ställer vi aldrig av hästarna helt utan gör nånting med dom varje dag som att rida ut i skogen, gå på promenader och lättare jobb på banan. Jag brukar jobba mycket i skritt och gör som vanligt mina 100 halter.

När hästen är som finast kan det vara läge för återhämtning även om man då som ryttare vill rida mer och mer så är det faktiskt så att det är då hästen anstränger sig som mest. Det behöver inte betyda att man ställer av hästen utan det kan vara allt från att hästen ska få skrittpauser under ett träningspass till att den behöver en vecka med lite lättare jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: