Stall Stenbacken

Här kommer lite uppdatering från oss!

Vi börjar med stallets minsta kille ❤️ Demo blev klippt i slutet av oktober och det var välbehövligt. Det är inte så praktiskt med en tjock päls som aldrig torkar. Han jobbas i vagn 2 gånger i veckan och på töm 1 gång med uppbyggande bomövningar. Han är alltid pigg och glad 😄 vi har bra hjälp av Anna och Carolina.

Tenzing har börjat träna igen efter några veckors vila. Han känns fin och tycker det är roligt.

Han går i vagn 2-3 gånger i v och jobbar på töm med uppbyggande bomövningar 1gång v.


Alla hästarna gås igenom av Kjell varannan vecka för att förebygga och ta bort muskelspänningar. Däremellan masserar och stretchar vi hästarna själva.

Greyzone och Tenzing

Greyzone 

Svensk Travsport ordnar en utb./kurs i hela landet som heter ”Till Start” den 25 sept var det våran tur i Gävle. Det började med en träff med Coacherna och en kort genomgång av hästen. Sen var vi uppdelade i grupper och värmde tillsammans. Alla gjorde en egen provstart och blev filmade samtidigt som coacherna tittade och noterade. Dagen avslutades med att var och en fick gå in med hästen till coacherna och få tips o råd. Jättebra dag och vi fick mycket fina kommentarer om Greyzone. Nästa träff blir i mars-april.

Han går nu i vagn 3 gånger i veckan och har då sällskap av Tenzing eller Demo. Sen någon vecka tillbaka tränas han även på töm. Vi bygger styrka och koordination på raka spår över upphöjda bommar och övergångar mellan halt o skritt i backe 1 gång i veckan. Eftersom han inte var så mycket tränad innan han kom, tar vi det försiktigt och bygger långsamt. Vi är nu uppe på ca milen när vi kör i blandat tempo. Han växer mycket och lite svårt att få ihop sin kropp, vi kör med slaggjord och halvlång check som en säkerhet och det behövs när man är 2 år och busig =)

Tur man slaggord när det busas

Jag älskar att ta bilder och det är så roligt att kunna se utvecklingen i träningen.

Bild vänster 13 sept – Bild höger 11 nov
Bild vänster 13 sept – Bild höger 11 nov

Greyzone växer så det knakar 🥰

Sköt om er och var rädda om varandra

Lena & Anders Stall Stenbacken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: