Att träna vidare utan sin bästavän.

Älskade Winnie.

Winnie har alltid haft den största platsen i mitt hjärta och kommer alltid att ha den.

I april gjorde Winnie illa sig och efter veterinär besök bestämde vi oss för att hon skulle få bli mamma. Just den stunden rasade allt för mig. Jag tappade motivation till att träna mina andra hästar. Bara att gå ut i stallet gjorde mig extremt ledsen, att se Winnie stå där i hagen utan att få ta in henne som jag alltid gjort först för att rida.

Det var en jobbig period att inse att det kommer vara såhär nu. Men nu är Winnie dräktig med Quick-Star ter Putte

e Cordess 2 (Clinton-Heartbreaker)-Diamant de Semilly-Darco-Quidam de Revel.

Vilket jag nu är jätte glad för och jag vet att hon trivs som mamma nu och kommer bli den bästa mamman.

Nu har jag hittat tillbaka till motivationen och träning av mina andra hästar. Winnie kommer alltid finnas med mig fast nu på annat sätt.

Här kommer lite bilder på mina och Winnies minnen från tävlingsbanan.

Falsterbo
140 cm debut
DM guld
SM 145cm
Och Winnie idag, lurvig och nöjd ❤️

Zelma hemma i stallet har jag lagt fokus på sista tiden att få henne rak och landa i rätt galopp över bommar/hinder. Vilket jag jobbat mycket med. Hitta en avspänd galopp fram till bommen/hindret och få ett mjukt språng och landa i avspänd rätt galopp.

Förut kunde man inte jobba henne över bommar/ små hinder då hon blev väldigt stressad av det. Men nu är hon avspänd och gör det riktigt bra.

En övning som jag jobbat mycket är att lägga bommar med 17 m mellan två eller tre stycken och växla galoppsprång mellan och även få henne rak och hålla rätt galopp hela vägen.

Zelma

Rödis hemma i stallet känns så fantastisk fin just nu, älskar den hästen. Henne har jag jobbat under en längre period att kunna öka och minska skritten/traven/galoppen vilket har gjort att hon nu orkar sätta sig helt på bakbenen och orkar hoppa ”rätt” på bakbenen framför, över och efter hindren. Vilket gör så hon får ett rundare språng. Och det fortsätter vi jobba med.

Rödis

Tråkigt nu när det inte blir några mer tävlingar detta året då hästarna känns så fina. Men vi tränar på över kalla hösten och vintern och hoppas att vi får komma ut och tävla 2021.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: