Sadlat av och selat på!

Exakt den 20 september slant min tunga och sedan dess har Grodan påbörjat sin väg in i sportkörningen. Det är inte helt nytt för mig. Jag har både tränat och tävlat med Monzan, om än under en väldigt kort period. Dessutom tävlade vi först och tränade sen, vilket inte är så klokt 🤷‍♀️. För Grodan är det nytt och nu tänker jag göra tvärtom. Det blir lite som gör om och gör rätt!

Det är precis lika roligt som jag minns det. Och inte alls så enkelt som det ser ut.

Sedan sist så har vi varit med på en träning för vår holländske tränare och jag tror att Grodan överraskade oss båda, på ett väldigt positivt vis. Till helgen är det förhoppningsvis dags igen!

Nu ska vi tänka på att Grodan sedan han kom hem enbart har tränat i skritt. Vi har backat och tänkt om många gånger för att saker inte fungerat. Ändrat om i upplägget för att hitta ett sätt som fungerar för hästen då han blev väldigt spänd och avstängd då han inte förstod vad som förväntades. Först sedan i somras fungerade kroppen som önskat och då började vi lägga till trav korta sträckor på raka spår. De korta sträckorna har varit ungefär så långa som jag klarat av att springa, vilket inte är särskilt långt alls. Han har travat några steg på böjt spår men inte kunnat trava ett helt varv på volt.

Resten av året så ligger fokus på styrka och koordination. Vi varierar att vara i vagn med tömkörning. Min plan är att inom kort byta ut inkörningsvagnen mot en maratonvagn. Lite annorlunda för Grodan att dra 4-hjuligt men bättre komfort för mig.

Jag gör gärna övningar där både koordination och styrka ingår och det gör vi nu i tömkörningen. I vagn är det fortfarande väldigt basic med start, stopp, sväng och övergångar. Här måste han hitta rätt med sin kropp innan vi går vidare.

Så man kan väl säga att jag har sadlat av och selat på. Det finns med på agendan att även träna Grodan uppsuttet, men var sak har sin tid. Men det händer att han då och då bär omkring på mig. Planeringen för 2021 är på g i mitt huvud. Det börjar bli dax att strukturera upp det på papper 😁.

Men vi ska inte glömma Eddie. Han bestämde sig för att han inte var tillräckligt stor och växte lite till. Under växperioden kändes han ganska knackig och fick pausa och bara skrittjobba. Det gav mig en anledning att ta tag i tömkörningen som jag sagt så många gånger att vi skulle ta tag i. Tack o lov är han färdig med växandet nu och förhoppningsvis för alltid. Han är en stor häst och ärligt talat vet jag inte riktigt vad det ska bli av honom, men tills jag kommer på det byggs han upp med varierat arbete i töm och i snöre 😁.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: