En kort uppdatering

Höstens mörker har intagit vardagen och många träningar kommer nu att ske i skenet av en pannlampa. Förra årets pannlampa gav upp häromdagen så en ny bör inhandlas snarast. Under sommaren och sensommaren har det hänt en hel del för Megalo och JV Witorio. Tänkte i detta inlägg ge er en kort uppdatering om läget och vidare planer för år 2020. 

JV Witorio har haft en mycket bra period de senaste månaderna. Han har utvecklas mycket positivt i flera avseenden. När det gäller uppsittning och avsättning går det mycket bra. Vi har fortfarande hjälp i dessa moment men inom kort bör vi kunna göra det helt själva. Skritt och trav fungerar mycket bra uppsuttet och vi har även börjat ställa och böja en del. Vi har även börjat galoppera både ute och på banan. Tidigare blev Virre mycket stressad av skänkeln men nu är det helt borta. Idag förstår han skänkel bra och att flytta bakdel börjar tack vare det bli lättare. Han blir fortfarande lite mer spänd av att flytta sig undan höger skänkel men även det börjar ge sig. På töm har Virre tagit stora steg framåt. Han har börjat hitta en god balans i trav och galopp. Vi har haft fokus på övergångar och tempoväxlingar där bommar varit en stor del.

Målet under hösten med Virre är att bygga vidare på galoppen, både ute och på banan. Fortsätta med övergångar, tempoväxlingar och bommar på både raka och böjda spår. Fokus att lösgöra honom och få mer ”aktivitet” i bogarna. Virre har en god styrka och rörlighet  i sin bakdel utifrån sina förutsättningar men för att utveckla honom vidare måste vi lyckas lösgöra mer bogar. Vi kommer under oktober och november träna på varannan vecka för Sussi W och däremellan hemmavid. I mitten av december blir det lite lugnare för att sedan i mitten av januari köra igång igen. Det blir ingen ”semester” utan enbart lite mindre träningsintensitet. 

Megalo har (ta i trä) även han haft en mycket bra period de senaste månaderna. Hans muskulatur har utvecklas mycket positivt. Fortfarande oliksidig i sin bogmuskelatur men det blir bättre och bättre. Hans krånglande vänster framben har klarat sig bra. Det har varit något smärre bakslag men efter lite stretch och medveten aktiv träning så har det släppt efter några dagar igen. Vi har nu börjat träna mer på banan och böjda spår vilket har fungerat riktigt bra. På banan tränar vi i alla gångarter med mycket fokus på övergångar och tempoväxlingar med hjälp av bommar. Megalo och Virre har haft samma fokusområde men på olika sätt. Megalo gör högre intervaller och fler repetitioner. 

Utöver egen träning har Megalo och jag börjat med lite hoppning. Megalo blev ”inhoppad” för ca 5 år sedan men sedan har vi inte hoppat något alls. Nu har vi dock börjat igen och Megalo tycker att det är superkul. Matte tycker kanske inte det är lika kul men gör sitt bästa. Utöver att vi börjat hoppträna har vi även börjat träna för en tränare med centrerad ridning som grund. Mycket givande och kompletterar min egen träning gällande VBR (vertikal balanserad ridning). Under hösten kommer jag och Megalo fortsätta att träna lite hoppning och centrerad ridning. I november har jag bokat en kurs i WE (working equitation). Skall bli riktigt roligt att prova på något helt annat, tror att både jag och Megalo kommer att tycka det är riktigt roligt! 

Flera delmål har jag och mina grabbar nått i år. Nu gäller det att fortsätta hitta motivation under de mörka månaderna och vidare för att nå ännu högre! Ingenting är omöjligt! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: